“Couture” je magična reč. Jer samo magijom možemo da nazovemo ovaj neverovatan proces koji obuhvata najpreciznije i najsavršeniji ručni rad, dizajn koji je ispred svog vremen i legendarne modne trenutke koje pamtimo još dugo, dugo posle revije.

Međutim, retki su srećnici koji dobiju priliku da uživo vide kako nastaje jedna couture kreacija. Najbliži smo tom nastajanju magije kada nam neka modna kuća poput Diora ili Chanela omogući da putem video snimka zavirimo na tren, inkognito, nalik fashion špijunima u atelje u kojima vredne ruke umetnika, modelara i krojača sloj po sloj stvaraju istoriju i lepotu koja nas ostavlja bez daha. 

Jedan od takvih video snimaka je upravo ovaj koji vam donosimo u nastavku i koji je nastao u produkciji sajta Refinery29 i legendarnog izdavača modnih knjiga i časopisa Visionairea. Ovaj duo omogućio nam je da vidimo kako nastaje jedan specifičan Dior look iz najnovije prolećne kolekcije visoke mode prestižne francuske kuće. Tačnije look #53 (modnim rečima) koji je na reviji nosila Kinga Rajzak.

Krojevi, makaze, konci, boje za tekstil, trake, slojevi muslina + vredan i kreativan tim...  M A G I J A se stvara pred našim očima! Pogotovo je zanimljiv deo u kom modelari i krojači til i našivene pruge uz pomoć kartonskih panela preoblikuju u trakaste falte koje će potom naknadno biti došivena na donju suknju.

Ovaj video je uspeo da nas teleportuje u Pariz ali i da nas približi magičnim kreacijama kao i Dior ljudima koji u senci, u ateljeu stvaraju couture bajku! Jedan naklon njima, Rafu i modi.  

A sada uživajte:

One Look, Christian Dior Haute Couture SS15 - Stylianos Pangalos from Art Director Management on Vimeo.