Da, sajt Models. com ima veliku reputaciju u rangiranju, Forbes takođe, ali ako stvarno hoćete da saznate koja manekenka je osvojila masu, a ne samo medije, onda je najbolje da konsultujete Tumbrl koji prate uglavnom mladi i urbani ljudi.   

Ova internet platforma je pre neki dan objavila svoju listu najpopularnijih modela u 2014. godini, na osnovu broja pojavljivanja u postovima, i to ne samo na njihovoj mreži, već i na blogovima, ali i drugim popularnim društvenim mrežama.

Prvo mesto krajnje očekivano je pripalo Kendall Jenner, dok su njene koleginice, Cara Delevingne i Candice Swanepoel zauzele, drugo, odnosno treće mesto. U top 5 su se plasirale Miranda Kerr (4) i Kate Moss (5).   

"Analizirali smo preko milion blogova, skoro milijardu postova, saobraćaj, rast broja pratilaca dok nismo došli do ovih rezultata," izjavili su ljudi iz Tumbrl-a. 

Ekipa sa platforme Tumbrl, je takođe spomenula da je veliki udeo u popularnosti ovih modela imao broj njihovih pratilaca na društvenim mrežama, jer svih 5 cura ima masivnu armiju fanova koja njihove postove prati iz dana u dan. Sama Kendall ima preko 17 miliona pratilaca na Instagramu, dok vicešampionka Cara Delevingne ima 8.9 miliona.

Pogledajte kako izgleda konačna lista od 20 najpopularnijih modela prema Tumblr studiji:

1. Kendall Jenner

2. Cara Delevingne 

3. Candice Swanepoel

4. Miranda Kerr

5. Kate Moss

6. Barbara Palvin

7. Alexa Chung

8. Naomi Campbell

9. Rosie Huntington Whiteley

10. Adriana Lima

11. Dita Von Teese

12. Karlie Kloss

13. Jourdan Dunn

14. Magdalena Frackowiak

15. Sasha Luss

16. Joan Smalls

17. Chanel Iman

18. Lindsey Wixson

19. Natasha Poly

20. Daphne Groeneveld