Bivši kreativni direktor modne kuće Dior koji je nedavno postavljen za kreativnog direktora za kuću Martin Margiela, svoj povratak će obeležiti revijom visoke mode!

Ugledni sajt Business od Fashion objavio je da ćemo Gallianovu kolekciju za Maison Margielu videti sredinom januara, i to u Londonu, nekoliko dana nakon Pariske nedelje visoke mode. Zanimljivo je da će revija biti održana u vreme famoznog “Tea Time”, u Britaniji, pa je zanimljvo kako će engleska javnost odreagovati.

John Galliano je rođen na Gibraltaru, ali se još u ranom detinjstvu preselio u London. Završio je prestižnu privatnu školu Wilsons Grammar School za dečake, a nakon toga se upisao na slavni Saint Martins School of Fashion, gde je diplomirao kao najbolji student u generaciji.

Njegovu modnu zrelost kritika je prepoznala već u prvim kolekcijama koje su izazvale do tada neviđenu medijsku pažnju. U Pariz se preselio sredinom devedesetih godina, gde je bio zaposlen u modnoj kući Givenchy, što ga je učinilo prvim britanskim dizajnerom u kreativom timu francuske kuće visoke mode.

Pogledajte dream team koji će raditi sa Gallianom u modnoj kući Maison Martin Margiela.

Nakon godinu dana njegovog rada za Givenchy, dobio je posao iz snova u Dioru, gde je za samo nekoliko godina postao jedan od najbolje plaćenih dizajnera na svetu. Nakon što je 2011. uhapšen u Parizu zbog otvorenog ispoljavanja antisemitizma, Galliano je sklonjen sa mesta čelnog dizajnera.

Ranije ovog meseca, videli smo ga na dodeli British Fashion Awards, gde je uručio priznanje Anni Wintour, glavnoj urednici američkog Vogue magazina, koju smatra prijateljicom.

Nakon nekoliko pokušaja da se vrati modnom svetu, javnih izvinjena i rehabilitacija, Galliano je konačno BACK! A mi sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo njegovu najnoviju modnu avanturu!