Iako je u poslednje vreme sve više glasina kako će Frida Giannini uskoro da napustiti svoju poziciju u modnoj kući Gucci, mi odbijamo da poverujemo u to, uvereni da je ovaj scenario ipak neka daleka budućnost, jer nam je teško da zamislimo na čelu Guccija bilo koju drugu modnu veličinu od Fride.

Dok se glasine ne obistine ili rasprše, zumiramo poslednju Fridinu kolekciju za Gucci u kojoj je italijanska kreatorka nastavila tamo gde je stala u prolećnoj, u modi iz 70-ih godina prošlog veka u kojoj dominiraju kaputi, svilene haljine i odela, kao i upečatljiva kombinacija dečačkih izdanja s devojačkim provokativnim.

Sve kreacije su prilično naglašeno usled jarkog grafičkog printa i geometrijskih motiva u stilu op-arta, a i paleta boja sa svojim nijansama plave, bordo crvene i narančaste je vrlo efektna i sedamdesete je učinila vrlo atraktivnim i upadljivim.

U najnovijoj kolekciji videli smo odela sa sitnim printom, svilene haljine, pulovere i sakoe koje je Frida stilizovala uz providne bluze sa mašnama oko vrata.