U londonskom muzeju National Portait Gallery, 2. jula 2015, biće otvorena izložba najpoznatijih portreta obožavane glumice koja nas je napustila pre 11 godina.

Hepburn koja je uspela iz okupiranog holandskog grada Arnhema da prebegne u London, u kom je na West Endu izgradila plesačku karijeru nakon koje je usledila i filmska, spada u krug najomiljenijih holivudskih glumica i ženu čije smo stilske bravure voleli jednako kao i njene uloge u filmovima Praznik u Rimu, Sabrina, Ljubav popodne i dr.  

Na pomenutoj izložbi će se naći fotografije najpoznatijih autora, među kojima će biti slike Sir Cecil Beatona, Angusa McBeana, Irvinga Penna i Richarda Avedona, a kompletna izložba će biti otvorena pod nazivom "Audrey Hepburn: Portaits of an Icon".

Na odabranim vintage portretima, imaćemo priliku da vidimo ne samo filmske postere, već i slike iz modnih editorijala, kao i sa snimanja njenih veličanstvenih filmova. Poseban deo će biti posvećen naslovnici magazina Life, na kojoj je Hepburnova pozirala u legendarnoj Givenchy haljini iz filma Breakfast at Tiffany’s (1961), kao i relativno manje poznatoj seriji fotografija koje je uslikao Mark Shaw, tokom snimanja filma Sabrina (1953).

"Audrey Hepburn spada u krug najpoznatijih glumica na svetu i ja sam oduševljen što će upravo National Portrait Gallery da prikaže možda i najslavnije portete glumice, čija je ljupkost i gracioznost osvojila ceo svet. Takođe nam je posebno drago što će ova masivna izložba biti odražana na mestu koje se nalazi nedaleko od West Enda na kom je Audrey započela svoju karijeru," izjavio je Pim Baxter, direktor londonske galerije.  

Must see izložba!