Da prati najnovije trendove u svetu modelinga, Pirelli je dokazao kada je angažovao, i to prvi put u svojoj istoriji, jednu plus size manekenku da bude zvezda najnovijeg editorijala, 42. po redu.

Da, pored Candice Huffine tu je plejada iskusnih i uobičajeno vitkijih koleginica, ali ovo je veliki korak za Pirelli koji važi za najpoznatiji kalendar na svetu i to kalendar koji reflektuje trenutni ideal seksepilne, savršene žene.

Seksi editorijal je snimao jedna od najpoznatijih modnih fotografa današnjice, Steven Meisel, a u ovogodišnjem editoriaju mesto pored Candice su imale Gigi Hadid, Adriana Lima, Joan Smalls, Natalia Vodianova... Naravno, medijima je bila daleko najzanimljivija Candice koja se osvrnula na činjenicu da je prvi plus size model u istoriji Pirelli kalendara.

"Po mom mišljenju, ove cure pokazuju da lepota i seksepil nemaju veličinu. Kada sam fotografisao kalendar nisam želeo da napravim još jedan moderan kalendar koji će biti snimljen na jednoj, specijalnoj lokaciji sa određenom temom. Želeo sam da uslikam 12 postera na kojima će u fokusu biti žena i njena senzualnost koja se razlikuje od osobe do osobe. Takođe sam hteo da ekipa koristi minimalan broj aksesoara i odeće i da kompletan seksepil bude u licu, pozi. Takođe sam otkrio snimajući da je krajnje zabavno da se igrate sa bojom i šminkom. Uživao sam radeći editorijal," izjavio je Steven.  

Naravno, Steven nije radio sam. Iza svake slike stoji i pečat neprevaziđene Carine Roitfeld, bivše urednice francuskog Voguea, koja u poslednje vreme najviše radi kao stilista, kao i makeup umetnice Pat McGrath koja se pobrinula za glamurozan makeup look svih protogonistkinja Pirelli kalendara.

Mi vam prenosimo nekoliko fotografija iz kalendara: