Jedan od najpoznatijih kreatora današnjice, guru sofisticiranog glamura, čije kreacije su obožavale žene širom sveta napustio nas je juče. Iako uzrok smrti još nije zvanično saopšten, pretpostavlja se da je u pitanju kancer koji mu je dijagnostifikovan 2006. godine.

Američki dizajner dominikanskog porekla je popularnost stekao ranih šezdesetih godina prošlog veka, dizajniranjem odeće za suprugu američkog predsednika, Jackie Kennedy.

Oscar je rođen 1932. u Dominikanskoj Republici, a sa 18 godina odselio se u Madrid gde je studirao slikarstvo. Njegov mentor bio je legendarni Cristobal Belenciaga, a nakon preseljenja u Pariz, radio je nekoliko godina za Lanvin, dok nije pokrenuo sopstvenu liniju u kojoj su dominirale prelepe večernje haljine.

Tokom imponzantne karijere bio je omiljeni izbor filmskih zvezda, ali i Prvih dama (Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton) koje su nosile kreacije s njegovim potpisom. U venčanici slavnog kreatora nedavno se udala i Amal Alamuddin.

Dizajnera ćemo pamtiti i po prelepoj balskoj haljini koju je Alexandr Petrovsky poklonio Carrie Bradshaw u finalnoj epizodi kultne serije, ali i po citatu "U potpeticama hodajte kao da su iza vas tri muškarca."

Oscare, nedostajaćeš nam.