Modni mesec u okviru kog smo videli preko 400 revija, završen je prošle nedelje u Parizu revijama Hermesa, Miu Miu i Louis Vuittona. Između Njujorka, Londona, Milana i Pariza prodefilovalo je stotinu modela.

Među najzaposlenijim manekenkama nije se našla nijedna od poznatih dama.

Ni Kendall koja je bila glavna zvezda najjačih reavija, niti Cara, ni Karlie, ni Gisele, ni Malaika, već 5 relativno nepoznatih manekenki koje su pojedinačno u proseku imale oko 50 revija!

ELLE vam ovde predstavlja 5 manekenki koje su bile najzaposlenije na revijama Fashion Weeka:

Maartje Verhoef

Nacionalnost: Holanđanka
Odrađenih revija: 66

Zašto treba da upamtite njeno ime: Verhoef je bila Pradina ekskluziva na prolećnoj reviji za spring 2013. Od tada ova dama je radila kampanje za najjače brendove – Valentino, Prada i Repossi, a na ovosezonskom izdanju je ubedljivo od svih manekenki najviše radila, zatvorivši reviju Hermesa koja je bila poslednja revija na PFW-u.

Alexandra Elizabeth Ljadov

Nacionalnost: Estonka
Broj odrađenih revija: 63

Zašto treba da upamtite njeno ime: Ova dama ima samo 17 godina! Prvi put se pojavila na reviji Proenze Schouler za kolekciju proleće 2014, i od tada je šetala samo crème de la crème revije, počev od Chanela Couture, Dioa, preko Celine revije i Givenchyja.      

Waleska Gorczevski

Nacionalnost: Brazilka
Broj odrađenih revija: 61

Zašto treba da upamtite njeno ime: Nakon što je otkrivena na Sao Paolo fashion weeku, odmah je uzletela u sam vrh svetskog modeling. Bila je eksluziva Diora na njihovoj Couture kolekciji za proleće 2014, a od tada je radila revije Chanela, Fendija, Jila Sandera, Chloe, Proenze i drugih. Na oov,m FW izdanju je zatvorila Diorovu reviju u Parizu.  

Lexi Boling

Nacionalnost: Amerikanka
Broj odraženih revija: 52

Zašto treba da upamtite njeno ime: Boling je najpoznatija od svih u top 5, a to može najviše da zahvali Alexanderu Wangu koji joj je dao priliku da bude u lookbook Balenciage za kolekciju Resort 2014, kao i za jesen 2014. Miuccia Prada joj je dodala isto jednu od glavnih uloga u kampanji za Pradinu prolećnu kolekciju, a u međuvremenu je radila i kampanje za Coach i Tommy Hilfinger. Na ovosezonskom izdanju, otvorila je i zatvorila reviju Toma Forda.  

Harleth Kuusik i Julia Bergshoeff

Nacionalnost: Estonka i Holanđanka
Broj odrađenih revija: obe po 51

Zašto treba da upamtite njihova imena: Harlethine plave oči, platinasta kosa i lice puno pegica učinilo je ovu Estonku jednom od najefektnijih manekenki današnjice. Ova devojka je bila lice kampanja za Proenzu, Valentina i Coach, kao i na naslovnicama britanskog i ruskog Voguea, magazine Love, Interview i digitalnog magazina style.com. Julia je takođe radila za Proenzu, a na ovosezonskom FW je otvorila reviju Alexandera McQueena, dok je bila jedan od najefektnijih na revijama Balenciage, Chanela, Valentina, Guccia i Marca Jacobsa.