Britanska dizajnerka Victoria Beckham konačno je ostvarila još jedan svoj san. Dobro, ne još zvanično, ali računajte da je Vic precrtala „my own fashion shop“ sa liste stvari koje mora da uradi do kraja svog života.

Naime, jedna od najzanimljivijih osoba iz sveta mode koja će večeras prirediti svečano otvaranje svog luksuznog butika, pružila je priiliku medijima da zavire u njen prodajni prostor koji se nalazi u londonskoj modnoj Meki, na adresi Dover Street, preko puta butika japanske kreatorke Rei Kawakubo.    

Bio je dovoljan jedan pogled na prostor pa da vidimo da je Farshid Moussavi uradila sjajan posao – maleni ulaz iza sebe skriva više od 500 kvadratnih metara ogromnog prostora na tri sprata sa visokim zidovima od poliranog betona. Goste prvo dočekuju torbice smeštene na vešalicama koje se po potrebi uvlače u zidove kako bi se oslobodio prostor za doček gostiju, a na prvi sprat vode impresivne stepenice, široke čak četiri metra. Odeća je takođe postavljena na visećim vešalicama.

U prizemlju se nalazi prostor za VIP kupce u kojem je predstavljena najnovija kolekcija, a koji ukrašava platno slavnog Damiena Hearsta. Kompletan utisak je da je Victoria izabrala da njen butik bude nalik nekom industrijskom skladištu u kojem dominiraju čiste linije i minimalan broj odeće.

"Ja sam lično intervjuisala sve ljude koji su došli na razgovor za posao i moram da priznam da sam izuzetno zadovoljna konačnom selekcijom, jer su u pitanju osobe koje imaju zavidno profesionalno iskustvo i što je još važnije, pasionirano prate modu i strastveni su prema ovakvoj vrsti showrooma,“ izjavila je Vic juče na London Fashion Weeku.

U prvom londonskom butiku britanske kreatorke pored odevnih komada svoje mesto će pronaći i aksesoari, među kojima veliku pažnju privlače modeli cipela koje je Beckhamova kreirala za prolećnu kolekciju.

“Sarađivala sam sa Manolom unazad nekoliko sezona i obožavam modele koje smo zajedno osmislili za moje kolekcije, ali ovoga puta sam želela da devojke nose modele koji su znatno drugačiji od onoga što radi Manolo. Znala sam šta želim i jedini način da to uradim je bio da to uradim sama.”