Prestižna, francuska modna kuća Givenchy odlučila je da objavi očaravajuću knjigu "To Audrey With Love" u kojoj se nalaze rukom crtane skica koje je Hubert de Givenchy posvetio svojoj velikoj prijateljici i muzi, glumici Audrey Hepburn.

"Ove skice sam želeo da izradim u znak sećanja na predivne godine koje smo Audrey i ja, proveli zajedno," izjavio je slavni dizajner koji danas ima 87 godina.

Razigrani, modni crteži predstavljaju Audrey Hepburn u ulogama koje je igrala u različitim filmovima, preko "Sabrine", "Breakfast at Tiffan'y", do "How to steal a million" i "Funny Face". Većina ovih skica, a ukupno ih ima 150, nikada rabuhe nije predstavljena javnosti pa će knjiga biti svojevrsna premijera za sve dizajnerove outfite.

Pogledajte 6 kreacija koje dokazuju da je saradnja između Audrey Hepburn i Huberta de Givenchyja, no.1 saradnja u istoriji!

U knjizi će se takođe naći dizajnerske haljine koje je Givenchy kreirao za svoje poznate klijentkinje, među kojima su bile princeza Grace od Monaka, Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich i Wallis Simpson, vojvotkinja od Windsora.

Izvor: buro247.hr