Bivši profesionalni plesač Marcus Floruss, zaslužuje da mu ovoga trena, šta god da radite, a da nije “pitanje života i smrti”, posvetite malo pažnje. Pogotovo ukoliko volite s vremena na vreme da zumirate i mušku modu, ili  vam je prosto potrebna inspiracija za stilizovanje vašeg partnera. 

Za početak, Marcel Floruss nije prosečan korisnik Instagrama. Daleko od toga. Ovaj zanimljivi Nemac (23) je nakon plesne karijere odlučio da se oproba u modnim vodama pa je pokrenuo sopstveni brend One Dapper Street.

Pored zvanične stranice brenda, Marcel ima više nego stajliš Instagram profil koji spade u najuticajnije i najpopularnije profile na popularnoj društvenoj mreži. Tome je znatno doprineo njegov savršen stil, ali i činjenica da mu fotografije izgledaju kao da su uzete iz editorijala luksuznog magazina.

U čemu je Marcelova tajna?

Njegov look podseća dosta na fashion džentlmene iz prohujalih vremena (Cary Grant, Gregory Peck, Rock Hudson), ali sa modernim vajbom, koji se najviše oslikava u nošenju zanimljivih kolorističkih varijanti, tekstura, užih modela, efektnog dodatnog stilizovanja.

U razgovoru za Huffington Post, Marcel je otkrio da mu je trenutno omiljeni komad, Birkenstock papuče (naravno), da inspiraciju traži upravo na Instagramu, kao i da voli avangardni stil Nicka Woostera i eleganciju Davida Gandyja.  

A kojih 5 komada svaki muškarac mora da ima u svom garderoberu?

“Odelo na duplo kopčanje u mornarskoj boji, belu košulju, belu majicu i cipele u konjak boji.

Stil za dolazeću jesen?

“Sviđa mi se taj NYC gangsta stil, koji uključuje fedora šešire, prsluke. A opet volim i taj trend slim pantalona koje se vraćaju na velika vrata.