Christian Dior

Christian Dior

Tokom pedesetih godina prošlog veka Christian Dior je bio, bez premca, najpoznatiji modni dizajner na svetu. Njegovo ime nije se povezivalo samo s jednom osobom, već je bilo sinonim za instituciju glamura.

Hermès

Hermès

Christophe Lemaire je ostvario ono u šta su mnogi sumnjali kad je prešao iz kuće Lacoste u Hermès – da kreira elegantne, luksuzne kaftane s jednakom lakoćom s kojom je nekad dizajnirao polo majice sa znakom vezenog krokodila.

Lanvin

Lanvin

Alber Elbaz obožava žene. “Volim ih i poštujem”, kaže, “i radim uglavnom sa ženama. Uostalom, i logo naše kuće Lanvin prikazuje majku i ćerku i smatram da je pun emocija.”

Donna Karan

Donna Karan

Zaštitni znak New Yorka i kreatorka koja je učinila New York svojim zaštitnim znakom, Donna Karan ostaće zabeležena u istoriji mode kao autorka „sedam komada koje svaka žena mora imati“.

United Bamboo

United Bamboo

Miho Aoki i Thuy Pham debitovali su jesenjom kolekcijom u Njujorku u jesen 2004. godine, ali njihova etiketa United Bamboo objedinjuje više projekata među kojima je i nezavisna muzička izdavačka kuća.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Tradicionalno, ali uvek s nekom forom – tako najčešće opisuju odeću kreatora koji i sam naglašava da stvara “za narod”. To je sasvim u skladu sa opuštenim pristupom modi, očiglednim već u nepretencioznoj etiketi – Tommy.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Lepeza, srebrna kosa stegnuta u konjski rep i naočare za sunce – to su detalji po kojima se čini večan i nepromenljiv. Međutim, Kaiser Karl uspeva da na pisti bude nov i drugačiji – kreator koji uvek ima toliko toga da kaže.

Jean-Paul Gaultier

Jean-Paul Gaultier

“Brak iz snova”, tako je Gaultier nazvao investiciju od petnaest miliona dolara koje je Hermes bio spreman da uloži u biznis francuskog modnog viteza. Nije ni čudo što Gaultier sve svoje kolekcije potpisuje smehom.

Alexander Wang

Alexander Wang

Sa osamnaest je napustio rodni San Francisko da studira modu u Njujorku, a već posle prve godine prikazao je prvu kolekciju ženske mode. Danas modele Alexandra Wanga nose Megan Fox, Mary-Kate Olsen, Nicole Richie i Gwyneth Paltrow.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 97 - 108

Magazin