Sarah-Jane Clarke i Heidi Middleton upoznale su se u jednoj privatnoj školi u Brisbainu, posle koje je Sarah-Jane (sass) studirala knjigovodstvo a Heidi (bide) umetnost u Queenslandu. Kažu da je prijateljstvo i danas sama osnova njihovog biznisa. “Pre svega smo ipak prijateljice i to nam je uvek bio prioritet. To što imamo isti stil i delimo strast prema vintage odeći omogućilo nam je i da postanemo odlične poslovne partnerke.”

Njihov prvi modni posao počeo je na tezgi na londonskom Portobello Road Marketu gde su prodavale farmerke 1999. godine, a na prvom Fashion Weeku u britanskoj prestonici predstavile su se 2002. godine. Naredne sezone pozvali su ih da prikažu reviju u New Yorku, a nakon toga su osam uzastopnih godina prikazivale svoje kolekcije za proleće/leto  u Londonu.

Jednim veštim potezom izdejstvovale su sebi pristup do kultne televizijske serije Sex and the City. “Prolazile smo pored seta gde je snimala Sarah Jessica Parker”, opisuje Clarke, “ i ja sam u trenutku skinula svoju teksas jaknu i zamolila momka iz obezbeđenja da joj je odnese. Dopala joj se toliko da nam je zakazala sastanak,  a onda i poručila unikatne komade za emisiju. Taj publicitet je doveo naš brend direktno do internacionalnog tržišta.”

Godine 2008. Sass & Bide su dizajnirali teksas liniju za Topshop koji je, po rečima Sarah-Jane, revolucionarno izmenio modu. Dve godine kasnije osvojile su priznanje Veuve Clicquot Business Woman Award, a 2011. godine prodale su deo svog biznisa melburnškoj robnoj kući Myer za nešto više od 42 miliona dolara.