Elena Miro je jedna od etiketa unutar Miroglio Fashion, ogranka za tekstil u grupe Miroglio. Etiketa je osnovana 1985. godine kako bi se “odgovorilo na potrebe i ukus punijih žena mediteranskog tipa”.

Zahvaljujući Eleni Miro, publika ima priliku da uživa u pojavi zaobljenih manekenki na pistama – poput Inge Eiriksdottir, Leah Kelley, Alyone Osmanove, Tare Lynn i Crystal Renn. Sve one su Fordove manekenke i pokazujuju zajednički napor grupe Miroglio i kuće Ford u borbi za modni svet “s više oblina”.

“S godinama smo napredovali i stekli veliku stručnost i znanje u pogledu prilagođavanja mode i trendova veličinama koje spadaju u plus size”, kažu u Miroglio Fashion. “Postali smo referentno mesto za takve žene, a istovremeno smo razvili i filozofiju pozitivne, ironične i efikasne komunikacije.”

Žena koju želi da prikaže Elena Miro je osoba koju krasi veliko sampouzdanje i pozitivan odnos prema životu. Kako novinari koji prate revije kreatorke ove etikete Elene Miroglio vole da kažu, ona je “divna, zrela i ženstvena”. A to je, mora se priznati, vrsta lepote koja pleni prirodnošću i za koju interesovanje nikad neće nestati.