Blugirl

Foto: Imaxtree

Sofisticiranost i senzualnost linije “Anna Molinari”, originalnost ukrašenog teksasa iz kolekcije “Blugirl Follie”, romantična etiketa za male princeze “Miss Blumarine”… sve su to plodovi uspeha porodične kompanije Blugirl.

Osnovana 1977. godine, naglo razvijana osamdesetih i vrlo uspešna devedesetih godina prošlog veka, kuća Blugirl nastala je kao plod zamisli supružnika Anne Molinari i Gianpaola Tarabinija. Od prvog nastupa na milanskom Fashion Weeku 1981. godine, Anna Molinari nije nikad izostala s ove priredbe sve do današnjeg dana.

Prva linija koja se izdvojila u okviru glavnog brenda bila je Miss Blumarine, rođena 1983. godine, kao posebna kolekcija namenjena devojčicama uzrasta između šest i četrnaest godina. Ovo je, takođe, bila i godina velikog rasta kompanije i početak davanja licenci.

Devedesetih godina prošlog veka došlo je do velike ekspanzije brenda – modeli su se prodavali u više od šest stotina prodavnica širom sveta, dve velike radnje otvorene su u Milanu i New Yorku, sedam specijalizovanih butika je otvoreno u Milanu, Bariju, Londonu, Singapuru i Tajvanu.

Dve nove linije osnovane su unutar brenda – “Anna Molinari”, za koju jedno vreme kreirala Annina kći Rosella Tarabini i ready-to-wear linija za tinejdžerke. Anna Molinari predstavljala je svoje kreacije na revijama u New Yorku, Tokiju i Nagoji. Kraj devedesetih obeležen je fantastičnim izvoznim uspehom – skoro polovina prihoda priticala je iz inostranstva.

S početkom novog milenijuma, prosperitet se nastavio. Otvoren je butik u Pekingu, nova prodavnica počela je s radom u Tokiju. U jednoj od najboljih reklamnih kampanja za kuću Blugirl učestvovali su Albert Watson, Helmut Newton, Jurgen Teller, Ellen Von Unverth, Peter Lindberg i Tim Walker koji su fotografisali Carre Otis, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helenu Christensen, Carlu Bruni i Monicu Bellucci.

Godine 2003. prikazana je i muška kolekcija Blumarine Men na reviji Pitti Uomo, a 2007. godine je rođena kolekcija od teksasa pod nazivom Blugirl Follies. Danas kompanija ima ugovore o licenci za parfeme, naočare, predmete od kože, nakit i pokućstvo.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin