Rođena u Atini 1972. godine, Sophia je studirala grčku i englesku književnost u Grčkoj a onda se preselila u London radi studija mode. Magistrirala je 1998. godine na Central St. Martinsu u Londonu i već sledeće sezone lansirala je prvu kolekciju ženske odeće. Početak njene karijere obeležile su brojne nagrade – proglašena je za najboljeg novog dizajnera 2001. godine i najboljeg dizajnera nove generacije 2003. godine, a dobitnica je i priznanja Umetničke fondacije za 2002. godinu kao i britanske nagrade za stil.

U novembru 2002. godine postavljena je za glavnog kreatora za Olimpijske igre u Atini 2004. godine te je nadzirala kreiranje svih kostima za ceremonije otvaranja i zatvaranja, kao i uniforme sportskih timova i grčkih zvaničnika. Iste godine ušla je među prvih deset britanskih Cool Brand lidera.

Već proslavljena kad je reč o elegantnom i sofisticiranom stilu drapiranja, Sophia je godine 2005. kreirala kostime za klasičnu dramu “Antigona” koju je u grčkom amfiteatru u Sirakuzi režirala Irene Papas.  Ostvarila je i saradnju s Topshopom na jednoj kolekciji, a od 2006. do 2007. godine radila je kao kreativni direktor francuske modne kuće Vionnet.

Talentovanoj grčkoj kreatorki pripisuje se ključna uloga u razvoju elitne ženske kolekcije Diesel Black Gold, a njene ženstvene modele rado nose zvezde sa A liste – Chloe Sevigny, Kirsten Dunst, Christina Ricci i Jennifer Connelly.