Rođen 1963. godine u New Yorku, Marc Jacobs je studirao dizajn na školi Parsons gde je dobio najveća priznanja uključujući i titulu “student godine”. Godine 1986. postao je najmlađi kreator koji je ikad osvojio najviše odličje modne industrije – nagradu Perry Ellis za novi kreatorski talenat, koju dodeljuje Američki savet za modni dizajn.

Prve kolekcije je i dizajnirao za kuću  Perry Ellis, a 1992. godine ga je Američki savet proglasio i najboljim kreatorom ženske mode za tu sezonu. Dve godine kasnije lansira svoju etiketu, u čijoj su promociji Naomi Campbell i Linda Evangelista učestvovale besplatno.

Za Louis Vuitton razvio je prvu ready-to-wear liniju i od 1997. godine radi kao kreativni direktor ove kompanije slavne po aksesoaru, a na listi njegovih saradnika našli su se Steven Sprouse, Julie Verhoeven, Takashi Murakami and Richard Prince. 

Bez obzira na to da li kreira za etiketu Marc Jacobs, Marc by Marc ili Louis Vuitton, ovaj dizajner ima magični dodir – ljudi, jednostavno, žele da nose njegovu odeću. “Jednostavno i antiintelektualno – to je moj pristup modi”, odaje svoju tajnu Jacobs.

A takav pristup očigledno predstavlja pravu stvar, budući da kompanija koju vodi s poslovnim partnerom Robertom Duffyijem danas ima više od stotinu prodavnica širom sveta – u Parizu, Londonu, Moskvi, Tokiju, Madridu, Istambulu… Među muzama Marca Jacobsa su Sofia Coppola, Charlotte Rampling, Winona Ryder i Victoria Beckham.