Rođena u Kanu u marokanskoj porodici, Bouchra Jarrar je kopirajući majku već u dvanaestoj godini sela za šivaću mašinu. Međutim, tek kasnije je razvila toliku ljubav prema dizajnu da je upisala parisku školu Supérieure des Arts Appliqués de Duperré.

Nakon duge karijere u kući Balenciaga, Bouchra je prešla kod Christiana Lacroixa uz kojeg je ostala sve do nemilog finansijskog kraja. Debitovala je sa svojom kolekcijom 2007. godine i istog trenutka zauzela mesto kreatorke čiji će rad svi pratiti sa zanimanjem. 

Svi elementi vrhunskog modnog pedigrea prosijavaju se kroz njen rad – počevši od francuske suptilnosti i perfekcije s kojom je ušiven svaki štep, pa do formulisanja Bouchrine praktične misije da, kako kaže, pomogne mladoj ženi da ugradi šik u svoju dnevnu garderobu.

“Snaga, elegancija i kontinuitet”, tako je opisala jednu svoju reviju Bouchra Jarrar čije se kompletne kolekcije razgrabe onog trenutka kad izađu na pistu. Specifičnost njene mode je u autentičnim asimetrijama u koje je zaljubljena. Te sitne nepravilnosti uz apsolutnu preciznost krojeva i oštre linije ukroćene ženstvenim detaljima čine suštinu njenog stila i odraz tipičnog pariskog šika. Upravo to svrstava njene modele u novu generaciju modernog luksuza.