Kompanija Corneliani osnovana je u italijanskom gradu Mantova 1930. godine, a modernizovali su je Caralberto i Claudio Corneliani 1958. godine. Glavni dizajner je Sergio Corneliani, rođen 1959. godine, koji u potpunosti prati opredeljenje kompanije da insistira na kolektivnom duhu.

Kupac ne kupuje odeću samo zato što nosi etiketu nekog kreatora, veruju u ovoj kompaniji, već i grupna etiketa može da garantuje kreativnost, dobar ukus i stil, a da pri tome obezbedi uvek visok kvalitet izrade.

Corneliani je, takođe, proizvodio odeću za Daniela Hechtera, Erreuno, Karla Lagerfelda, Kriziu Uomo i Trussardi, a kreirali su i kostime za različite filmove, kao što je, na primer, Little Women. 

Stil Corneliani obeležava elegancija, uz pomalo opušteni, ali klasični look holivudskih zvezda kakav je bio Cary Grant. Njihov tipičan kupac ima ukusa, mada ne mora baš nužno da prati modu, a njegova odeća mora biti pouzdana, funkcionalna i izuzetno trajna i pritom udobna i kvalitetna. 

Corneliani ne zaboravlja da kupac može da doživi i trenutak sklonosti ka ekstravagantnom, kažu kako muškarce može da iznenada oduševi neki upadljiv detalj, neuobičajena kombinacija boja ili zanimljiva tkanina.

Uz svoj brend, Corneliani poklanja izuzetnu pažnju i etiketi Ralph Lauren za koju su dobili licencu za američko tržište još 1998. godine, tako da su počeli da proizvode i distribuiraju proizvode Polo Ralph Lauren s plavom etiketom.

Glavni cilj i poslovna filozofija ove kompanije, kažu, jeste da obuku od glave do pete savremenog, poslovnog muškarca koji živi brzim tempom i zahteva odeću koja mu pruža i udobnost i slobodu.