Već u trinaestoj godini, Angela Missoni je, kaže, želela decu. Želja joj se ispunila deset godina kasnije kad je rodila Margheritu, nedugo zatim Francesca i na kraju Teresu. A kad su joj deca porasla za školu, a ona sama prošla fazu organskog gajenja pilića iza kuće, Angela je uskočila u porodični biznis i bila spremna da poleti.

Nekoliko godina je vodila sopstvenu etiketu, a zatim preuzela kreativno vođstvo ženske kolekcije Missoni od majke Rosite koja je sa zadovoljstvom prešla na mnogo mirniju liniju predmeta za domaćinstvo. Angela je debitovala 1997. godine i od tada ne zna ni za šta drugo sem za ogroman profesionalni uspeh.

I pored pozicije u glamuroznoj modnoj kompaniji, Angela je ponekad otelotvorenje sušte suprotnosti, senzibiliteta koji čvrsto stoji na zemlji. Tako je, kaže, tek pre nekog vremena, shvatila da svi idu kod frizera, dok ona sama sređuje sebi i kosu i nokte. “Jedva da ikad izlazim iz kuće”, priča Angela. “Teško ćete me sresti u nekom restoranu u Milanu. Ako izađem, to je jednom mesečno.”

Međutim, ona ipak u takav život uspeva da uplete i pravi kosmopolitski vajb, pa skokne na Sardiniu u avgustu ili u Sevilleu za Uskrs, ne mrzi je da ode na izložbu u Miami niti da s drugim, nevenčanim suprugom obiđe njegovu decu koja žive u New Yorku. 

“Sad živim divnim životom”, objašnjava italijanska primadonna trikotaže. “Tinejdžerske godine su mi bile prava noćna mora, a u dvadesete se ne bih vratila ni po koju cenu. Ni za milijardu evra!”

Teško da bi ona uopšte više išta morala da radi za novac, doduše. Posle godina i godina uspeha, i njena kolekcija prikazana u Milanu 2011. godine opisana je kao bajka. Uz kći Margheritu koja već neko vreme pomaže u stalnoj modernizaciji brenda, ovog puta je Angela istakla i mlađu – Terezu, kao inspiraciju za novu kolekciju. U carstvu Missoni, očigledno, neće biti teško naći naslednike krune.