Rođena u Parizu 1971. godine, Anne Valerie Hash je započela umetničko obrazovanje u školi Duperré, a 1995. godine diplomu joj je dodelila i pariska Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. 

Radila je u studiju Chanel, u ateljeima Christian Lacroix i Christian Dior, kao i u pres odeljenju Karla Lagerfelda. I nigde se nije zadržala duže od tri meseca.

“Ako radite predugo za nekog dizajnera, usvojite njegov stil a ja to nisam želela”, kaže s osmehom Hash.

Talentovana Parižanka otvorila je malu kompaniju za venčanice 1995. godine, a pet godina kasnije lansirala kolekciju ručno pravljene i ready-to-wear odeće pod svojim imenom. Prvu kolekciju prikazala je 2001. godine, a 2003. godine osvojila je nagradu ANDAM što je francuski pandan nagradi Američkog modnog saveta. 

“Prve godine nisam prodala ni jedan komad odeće s revije”, priznaje Anne s otvorenošću koja razoružava novinare. Od tada je, međutim, njena odeća našla put do prodavnica kao što su Browns Focus i Liberty u Londonu, Onward Kashiyma u Parizi i Louis Boston i Nordstrom u Americi.

Bilo je perioda kad je bila u ozbiljnoj depresiji i teškom siromaštvu, ali kaže da je za nju moda bila prava terapija.

“Već samo ponovno stvaranje i izmišljanje nečega je terapeutsko, samo po sebi”, tvrdi Anne, koja je godinama nakon izlaska iz krize vodila posao iz maleckog pariskog ateljea. Talenat je presudan, a ne novac, slažu se kritičari.