Ovo je bila, po mišljenju mnogih, najbolja kolekcija koju je kreirao par Piccioli & Chuiri. Jedna za drugom, nizale su haljine sve mirnije lepote a sve zavodljivijeg šarma. “Moda je san, a u ovom trenutku su nam potrebni snovi”, izjavio je novinarima uoči te revije Pier Paolo Piccioli. 

Kad su došli na vodeće pozicije legendarne modne kuće Valentino 2009. godine, Pier i Maria nisu imali, kako kažu, ni vremena da se uplaše od odgovornosti, jer ih je posao u potpunosti okupirao. 

Ovaj kreatorski par je deset godina pre toga već radio za Valentino, baveći se dizajnom aksesoara. “Međutim, verovali su u našu ličnu viziju, verovali su naš modni stav”, objašnjava Maria Grazia Chiuri. I to je, očigledno, odlično profunkcionisalo bez obzira na dinamiku rada u paru na mestu kreativnog direktora.

“Mi to više doživljavamo kao izvor velikih mogućnosti, a ne kao neko ograničenje”, tvrdi Piccioli. “Nas dvoje nemamo razgraničene uloge, premda nam se često razlikuju mišljenja. Međutim, uživamo da radimo u atmosferi neprekidne razmene ideja."

“I obožavamo glamur Valentina i elemente njegove istorije“, dodaje Chiuri. “To je deo našeg karaktera. Za nas kao Rimljane, kao Italijane, Valentino je isto što i Yves Saint Laurent za Francuze”. 

Kao što dopunjavaju rečenice jedno drugom, tako odlično funkcionišu i u radnom procesu. U braku su i imaju decu, ali – ne jedno s drugim! “Važno je to što delimo istu modnu viziju“, kaže Piccioli. “Poštujemo jedno drugo mada radimo na različite načine i nikad nismo bili slični.“