Rođen 1905. godine, Christian Dior je – po očevoj želji – diplomirao političke nauke u Parizu, a posle vojske otvorio umetničku galeriju koja nije postigla naročiti uspeh. Kao dizajner se zaposlio 1938. godine kod Roberta Pigueta, a posle rata je prešao kod Luciena Lelonga gde je ostao do 1946. godine.

Nakon dosta ubeđivanja, stidljivi Christian Dior prihvatio je posao kod Marcela Boussaca, velikog tekstilnog proizvođača koji je otvarao veliki modni salon u Parizu. Prva kolekcija, kojom je 1947. godine predstavljen legendarni “New Look” revolucionarno je uticala na potonje modne tokove. Umesto sakoa sa strogim “špicastim”  ramenima i ravnim suknjama do kolena, prikazane su raskošne, luksuzne i skupocene haljine.

Svet je bio spreman za novu siluetu – nakon niza godina rata, brutalnosti i hladnoće, priželjkivale su se upravo takve nabujale suknje i “meka” ramena.  Čuvena Diorova izjava “Haljina je komad kratkoročne arhitekture, dizajniran da naglasi proporcije ženskog tela”, postala je okosnica njegovog svekolikog rada.

Usledio je veliki svetski uspeh firme, a lista klijenata obuhvatala je imena kao što su Ava Gardner, Marlene Dietrich, Rita Hayworth, Princeza Margaret, Vojvodkinja od Widsora. Mada je bio visoko cenjen u pariskom društvu, Christian Dior je bio toliko stidljiv da je jedva uspevao da izađe na pistu i pokloni se na kraju revije. Sa druge strane, Dior je bio do te mere prefinjen i zahtevan da nije dozvoljavao nijednom muškarcu da bez kravate uđe u njegov salon.

Godine 1955. prestižno mesto Diorovog asistenta dobija talentovani mladi dizajner Yves Saint Laurent i njih dvojica uspevaju da ostvare izvanrednu saradnju. Nekoliko nedelja pre revije 1957. godine, Dior odlazi na odmor u banju Montecatini na severu Italije. Tamo umire od srčanog udara nakon što se zagrcnuo sa ribljom kosti.

Nakon Diorove smrti, za kreativnim kormilom ove kompanije stajali su – jedan za drugim – Yves Saint Laurent, Marc Bohan i Gianfranco Ferre. Godine 1997. John Galliano je došao na mesto novog kreativnog direktora  “Christian Diora” donoseći brendu novi kreativni imidž.