Japanka Miho Aoki došla je u Njujork 1995. godine kako bi studirala na prestižnom Institutu za tehnologiju mode u Njujorku, a samo tri godine kasnije osnovala je etiketu United Bamboo u saradnji s Vijetnamcem Thuyijem Phamom.

Ovaj nekonvencionalni dubl bavi se i underground umetnošću i provokativnim projektima, a vlasnici su i nezavisne muzičke izdavačke kuće United Acoustic Recording.

Prva prodavnica United Bamboo otvorena je u Tokiju 2003. godine, a njihove kreacije se danas prodaju širom Amerike i Azije, kao i u izabranim buticima u Australiji, Rusiji i Kanadi.

“Mi, znate, nismo želeli ništa drugo nego da pravimo istinsku odeću”, kaže kreator Thuy Pham. “Onakvu odeću kakvu bi ljudi mogli da nose kad idu na posao ili izlaze”.

Kritičari se, međutim, slažu da United Bamboo koristi vrlo inovativne tehnike modelovanja i da vešto primenjuje vrhunske kreatorske standarde a rezultat su avangardne kreacije koje više ljubitelja može da sebi priušti.

Zasnovani na tradiciji specifičnog američkog šika, modeli etikete United Bamboo sjedinjuju originalnost i eleganciju. To je, svakako, jedan od razloga što se 2011. godine Miho Aoki našla na spisku novih članova Američkog saveta za modni dizajn.