Kod Alexandra Wanga sve ima veze s brzinom. Inspiracija za kolekciju ready-to-wear za proleće 2012. godine bila je, kako kaže, potreba za brzinom – dugo je proučavao motorcikle i bicikle, a sam Wang tvrdi da je tkanine ugrabio iz jedne fabrike sportskih patika.

Međutim, brzina nije samo lajtmotiv njegovog kreatorskog pristupa već i opšta oznaka karijere ovog talentovanog mladića. Rođen 1984. godine, Wang je sa osamnaest godina napustio Kaliforniju i preselio se iz San Franciska u Njujork.

Upisao je modu na Parsons školi za dizajn, ali je već 2007. godine prikazao potpunu kolekciju ženske mode – uglavnom pletiva  - koja se prodavala u više od dve stotine prodavnica. 

Naredne godine pripala mu je Vogue nagrada Američkog saveta za modni dizajn, a 2009. godine Alex je dobio i priznanje kolega osvojivši nagradu Swarovski za kreatora ženske mode. Svoju prvu prodavnicu Wang je otvorio u Sohou, 2011. godine a i njegov dom je na Manhattnu.

Svojoj kolekciji ženske mode Wang je dodao i potpunu kolekciju aksesoara u kojoj su naročito popularne tašne koje kombinuju luksuzan i rafinisan oblik sa urbanim uličnim stilom. Istinski stil jedne žene nastaje na osnovu njenog svakodnevnog života, misli Alexander Wang.

Danas modele Alexandra Wanga nose Megan Fox, Mary-Kate Olsen, Nicole Richie i Gwyneth Paltrow, a mladi kreator planira otvaranje još jedne radnje pod svojim imenom, ovog puta – u Pekingu.