Giorgo Armani

Foto: Imaxtree

Počeo je karijeru uređujući izloge u prestižnoj robnoj kući La Rinascente, a danas je Giorgo Armani na čelu najprofitabilnije italijanske modne marke. Njegova kreacija siluete u odelu s mekim ramenima još uvek je jedna od centralnih tačaka modnog dizajna.

Modni dizajner Giorgo Armani rođen je 1934. godine u Piacenzi, južno od Milana, gde je prvo pohađao medicinsku školu, zatim odslužio vojsku i počeo da se bavi uređenjem izloga u prestižnoj robnoj kući La Rinascente.

Početkom šezdesetih godina pridružio se Ninu Cerrutiju kao kreator, a 1974. započeo nezavisnu liniju muške mode. Postepeno je prilagođavao kreacije ženskoj modi  u koju je uveo  tkanine za muška odela i svoju čuvenu siluetu odela s mekim ramenima.

Armani je postavio nove standarde svedene elegancije – on pravi dobro ukrojenu odeću koju odlikuje vrhunska izrada.  Šira javnost ga je zauvek zapamtila po tome što je obukao Richarda Gera u filmu “Američki žigolo”  1980. godine.

Danas je Giorgio Armani jedan od najuticajnijih i najcenjenijih modnih dizajnera. Iz sezone u sezonu, on predstavlja ikonu moderne odeće, aksesoara i parfema i to već  trideset godina. Kažu da je radoholičar i da ume da bude arogantan. “Moj cilj je da ljudi poboljšaju svoj stil a da ne postanu žrtve mode”, kaže Armani.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin