Alberta Ferretti

Foto: Imaxtree

Pošto je provela detinjstvo u kovitlacu tkanina i krojeva kraj majke krojačice, Alberta Ferretti je prekinula školovanje u osamnaestoj godini i otvorila sopstveni butik. Od prve kolekcije koju je prikazala u Milanu 1981. godine, ova Italijanka je postala omiljena kreatorka za “red carpet”.

Alberta Ferretti je poznata po svojim privlačnim, romantičnim i ženstvenim kreacijama, a naročito je cene zato što je maestralno vešta s tkaninama -  besprekorno ih drapira, okreće i provlači.

U njenoj kolekciji će se uvek pronaći fantastična koktel haljina, glamurozna večernja toaleta i sako koji pleni pažnju svih. Zato nije ni čudo što njene modele vole i Uma Thurman, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie i Cate Blanchett.

Ferretti, takođe, kreira i tašne, cipele i načare, a u liniji “Philosophy” prikazuje nešto mladalačkije i opuštenije modele. Zanima je i eco-fashion: “Važno je odakle stižu materijali za ono što kupujemo”, izjavila je Ferretti u martu 2011. godine kad je sa Emmom Watson predstavila zajedničku eco-friendly kolekciju.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin