Paul Costelloe

Foto: Imaxtree

Paul Costelloe je modni dizajner koji voli prave žene. Već godinama mu pripada čast da otvori londonski Fashion Week, ali tvrdi da više voli da vidi svoje modele na prolaznicama na ulici nego na modnim pistama.

Rođen je u Dablinu, kao najmlađi od sedmoro dece. Diplomirao je na La Chambre Syndicale de la Haute Couture u Parizu.

Danas ima ležeran odnos prema formalnom obrazovanju i kaže da je najviše naučio zahvaljujući tome što je živeo u Parizu u vreme Ungaroa i Cardina. Dodatno se usavršavao u Milanu, a početkom devedesetih je njegov brend bio toliko snažan da se mogao pohvaliti spektakularnom prodavnicom u Najtbridžu i velikim interesovanjem u Skandinaviji i Americi.

Costelloe je sinonim za praktičnost i osvežavajuću nepretencioznost, pa je tako izuzetno ponosan na činjenicu da je dizajnirao uniforme za Aer Lingus i British Airways. Međutim, njegove modele nosile su i princeza Dijana i grofica Sofija od Veseksa.

Paul Costelloe kaže da dizajnira za “prave” žene. “Postoji ogroman jaz između onog što izgleda sjajno na manekenki koja je mršava kao grisina i onog što izgleda sjajno na pravoj ženi”, kaže Costelloe.  Tvrdi da, kao i Coco Chanel, više voli stil nego modu: “Neke etikete pripadaju visokoj modi i u tome ima izvesne sigurnosti, ali su rizične nemate osamnaest ili dvadeset i osam godina. Međutim, Armani i Costelloe su etikete koje možete nositi i u sedamdesetoj godini.”


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin