Zgužvana

Mekanu pravougaonu torbu bez drški nosite presavijenu, po mogućstvu stisnutu u šaci. Pazite da je ne prepunite. Piste su preplavljene ovakvim modelima u svim veličinama i od svih mogućih materijala. Gumene aplikacije (Burberry Prorsum), dugačke rese (Céline) ili metalik koža (Dries van Noten). Samo jedna vam neće biti dovoljna.

Dizajneri za inspiraciju: Céline, Dries van Noten, Burberry Prorsum, Calvin Klein, Osman, Eudon Choi, Philosophy Alberta Feretti

Doterana kesa

Da, liči na plastične kese koje nosite iz supermarketa, ali je, razume se, mnogo skuplja. Ako ste od onih devojaka koje sve moraju da nose sa sobom, ovo je idealan izbor za vas. Veselo, pomalo ironično i nadasve zabavno. Najbolje modele smo zapazili na reviji Ashish.

Dizajneri za inspiraciju: Ashish, Holly Fulton, Vivienne Westwood, JW Anderson

Oko struka

Povratak u devedesete. Uz dodatak aplikacija (Marni) ili cvetnog printa (Tory Burch) mogu biti neočekivano ženstvene, najbolja strana priče je da vam ruke ostaju slobodne za telefon, sladoled ili – još jednu torbicu. Zaboravićemo razna podsmešljiva imena kojima ih nazivaju. Ove torbice su ponovo kul. 

Dizajneri za inspiraciju: Marni, Emilio Pucci, Tory Burch, Wunderkind

Poput narukvice

Ima li ičeg praktičnijeg od klač torbice koja vam je zakačena oko ruke? Ne preterujte sa veličinom ako ne želite da se pred spavanje osećate kao da ste satima vežbali u teretani. Preko dana se odlučite za klasične dezene (Cividini, Pascal Millet) ili jednobojnu kožu (Diesel), a uveče šljokice (Givenchy) i metalik obradu (Valentino). Svi drugi ukrasi postaće suvišni.

Dizajneri za inspiraciju: Givenchy, Narciso Rodriguez, Valentino, Olympia le Tan, Cividini, Diesel, J Mendel, Zimmermann, Pascal Millet, Hash, Ground Zero

Minijatura

Toliko je mala da se teško primećuje. U stvari, nismo baš sigurni da je zaista tašna, ali nas to ne sprečava da je žarko želimo. Izgleda najbolje u upadljivim bojama i materijalima. Ostaje još samo da proverimo da li smo u stanju da preživimo dan samo sa kreditnom karticom i ključevima.

Dizajneri za inspiraciju: Chanel, Vionnet, Mila Schön, Saint Laurent, Dolce&Gabbana, Hermès, Alice + Olivia

Ranac

Veliki Karl ga je oživeo pod zastavom Chanela. Bilo da je izrađen od luksuzne kože (Marios Schwab, Ostwald Helgason), ili od sportskih hi-tech tkanina, on je apsolutni hit sezone. Pitaćete se kako ste jedno vreme uopšte mogli bez njega.

Dizajneri za inspiraciju: Marc Jacobs, Chanel, Marios Schwab, Manish Arora, Rebecca Minkoff, Cristopher Reaburn, Ostwald Helgason

U obliku kofe

Meka sa dugim kaišem i vrpcom pri vrhu. Ova torba jednostavno vapi da bude ukrašena. Da li joj najbolje odgovaraju retro zlatna slova (Moschino), raznobojne kićanke (Vanessa Bruno) ili utkane šare (Chloé), prosudite sami. Ne preporučujemo je devojkama koje su opsednute pregradama i redom u torbi.

Dizajneri za inspiraciju: Concept Korea, Louis Vuitton, Chloé, Giorgio Armani, Vanessa Bruno, Paul & Joe, Moschino

Tekst: Manda Javorina