Ivana Lazarević (Akademija primenjenih umetnosti / Savremeni kostim, Klasa)

Inspirisana skulpturalnim i čvrstim formama počela je da dizajnira žensku i mušku obuću.Kao dizajner aksesoara deo je jedinstvenog kreativnog tima Klasa.

Vesto se sluzeci bojama i razlicitom kozom, Ivanin rad je svedenih i pročišćenih formi s akcentom na nesvakidašnjim detaljima.

Prepoznatljiva je po klasičnim linijama modernog dizajna namenjenog i mlađim ljudima spremnim da svoje patike zamene elegantnom i udobnom cipelom.

Vladimir Lazarević (Royal Academy of Fine Arts/Antverpen, Vladimir Lazarević)

Presao je put od ekscentricnog studenta antverpenske skole do jednog od najtrazenijih dizajnera obuce kod nas. Nakon diplomske revije na kojoj su njegovi modeli hodali u koznim cizmama sa kopitima svi smo ga primetili. Danas i sam kaze da su njegovi aksesoari od samog pocetka skretali najvise paznje. Tako je sa dizajna odeće prebacio fokus na izradu aksesoara i svoju kreativnost nastavio da ispoljava kroz autentične cipele za moderne muškarce.  Obuća koju dizajnira je elegantna,jednostavnih i svedenih formi i od inovativnih materijala.

Magdalena Klašnja (Akademija primenjenih umetnosti/Scenski kostim, Klašnja)

Kao pasionirani zaljubljenik u obuću, ne čudi što se Magdalena opredelila baš za dizajn ženske obuće. Na taj način iskazuje individualnost pojedinca i pruža priliku svakome da bude jedinstven. Njeni modeli su zavodljivi, razigrani i šik, baš kao i žene koje se, kako i sama kaže, odlučuju za njen dizajn. Kroz svoj dizajn olako kreira lik kao i priliku za koji je neki model namenjen.

Lidija Jovanović ( Akademija primenjenih umetnosti/Scenski kostim, Lidija Jovanović)

Iz velike ljubavi prema pozorištu i scenskom kostimu kod Lidije se rodila i zainteresovanost za obuću. Bila je jedna od prvih samostalnih dizajnerki obuće u Beogradu. Danas njen studio cini nekoliko dizajnera unoseci na taj nacin svezinu i inovativnost u svoj rad. Njen dizajn prepoznatljiv po stilizovanim cipelama koje nose duh prethodnih epoha sve češće nose i ugledni poslovni ljudi, a ne samo umetnici, koji su joj, kako kaže, od početka bili najčešća klijentela.

Aleksandra i Nataša Ristić (Akademija primenjenih umetnosti/Savremeni kostim, Rish)

Postale su sinonim za street style beogradskih ulica. Nastavljajući porodičnu tradiciju proizvodnje obuće sestre Aleksandra i Nataša su se udružile i pokusale da predstave nesto novo. Njihova nova Rish kolekcija i prostor u kome su izlozile svoj rad privlaci sve vecu paznju modnih trendsetera. Epitetom za cool i pomalo antrogini stil zacrtao ih je na must have prolecnoj soping listi. Hrabro i vešto se igraju sa novim formama ženske i muške obuće, pružajući na taj način svojim kupcima mogućnost da iskažu svoju individualnost i stil.

Tekst: Gordana Manojlović