Možda vam se ne čini da je tako, ali leto samo što nije. A leto znači: muzički festivali, piknici, plaže, skrivene uvale, uživanje u ušuškanim baštama... Ukratko: 24h napolju i na suncu!

Jedno od najomiljenijih godišnjih doba znači i najdivnije krpice, lepršave i lagane materijale, print, boje i udobne & trendi cipele.  

Ova sezona se ne razlikuje puno od drugih, sem u činjenici da su patike no1. trend u sferi obuće, a prate ih u paru papuče-sandale. Mi vam donosimo top 6 modela, na vama je da uradite pedikir i izaberete vaš model za leto:

1. Espadrile

Chanel i Valentino su se potrudili da ove sezone osmisle najzanimljivije espadrile koje se ovog leta nose u neutralnim bojama, zebrinoj šari, animal printu i sjajnoj koži. Modeli su mahom klasični, ali primetno je da sve više biva aktuelan model koji je miks tradicionalnog i modernog (liče više na ravne sandale).

2. Potpetice

Visoka potpetica ove sezone ima nekoliko lica. Duo Dolce & Gabbana ju je obukao u grančice grožđa, porcelanske predmete i pupoljke. Céline se igra sa apstraktnim formama u metalik boji dok je Mary Katrantzou izabrala da ih prekrije u čarobnu baštu egzotičnog cveća.  Samo povedite računa da ostatak autfita bude simple i minimal jer ove cipele su dovoljan detalj.

3.  Papuče

Neki ih obožavaju, dok neki ne mogu da ih smisle. To ne poništava činjenicu da ćemo ih ovog leta često viđati jer spadaju u ključne modele. Ako izuzmemo činjenicu da su krajnje minimalistične, ove papuče su prevashodno superudobne i idealno se kombinuju sa sa jeansom i suknjama. Zara, Marni i Miu Miu su u svojim kolekcijama lansirale nekoliko chic modela koje imaju mrvicu šljokica za sve one koji žele nešto drugačije od klasike i monohromatske palete.

4. Fashion patike

Da li je potrebno da kažemo još nešto? Patike su glavni model ne samo za leto, već i za celu godinu, a tek smo u mesecu maju. Preporuka je da izbegavate praktične i neupadljive, a da birate one sa detaljima u vidu jake boje, neobičnog materijala, jer patike treba da budu vaš glavni aksesoar tokom leta.

5. Platforma

Puna peta je opet u modi i zauzela je ponosno svoje mesto u top 6 modela sezone. One su praktične, savršene za letnja kafenisanja po baštama, venčanja na otvorenom, za sve prilike na travi i imaju „hello summer“ vajb, bez obzira na boju, model.

6. Metalik momenti

Metalik je obeležio skoro svaku kolekciju obuće za leto. Skoro svaki model koji smo do sada predstavili moguće je kupiti u metalik boji. Ovo leto neće samo sunce sijati, već i vi, odnosno vaše cipele. So pick a shine one!