Brend Botkier sprema se da ovog leta proslavi deset godina sa kolekcijom Legacy koja se sastoji od tri prerađene torbe iz prethodnih linija.
„Svake godine napravimo nešto novo, ali ja nekako uvek nosim stare torbe“, objasnila je dizajnerka Monica Botkier dodajući da  „uvek pronađe nešto od starih kolekcija u svom ormaru, a upravo to je poslužilo kao inspiracija i nove kolekcije“.

Dizajnerka je za ELLE.com izjavila da je izabrala njene tri omiljene torbe i preradila ih dodajući im moderne detalje, verujući da će fanovi definitivno prepoznati originalne oblike.

U daljem intervjuu Monica Botkier je ispričala da joj se život u proteklih 10 godina puno promenio. „Ušla sam u sve ovo kao single devojka i fotograf, a sada sam vlasnica ovog brenda i majka troje dece“. Pošto se dugo bavila fotografijom, Monica sarađuje i sa art departmentom i timom za dizajn.

„Na početku je bilo sjajno. Sećam se kada sam, sedeći u svom stanu, primila poziv od producenata serije Sex and the City koji su tražili moje torbe. Pitala sam se kako su došli do mog broja. To je bio trenutak kada sam prvi put shvatila da ljudi znaju za nas“, rekla je Monica i dodala da je uvek ushićena kada vidi žene na ulicama Njujorka kako nose njene torbe, a posebno kada slavne ličnosti poput Beyoncé, Rihanne, Heidi Klum i Jessice Albe "šetaju" torbe sa njenim potpisom.

„U narednih 10 godina volela bih da se brend proširi, možda da ponovo uradimo nešto sa cipelama“, izjavila je dizajnerka na kraju intervjua, dodajući da nije zainteresovana za dizajniranje odeće ali da bi volela da uradi neku kožnu liniju i da želi da brend postane pristupačan svim ženama.