Iako se iz sezone u sezonu smenjuju, neki komadi večno ostaju u trendu, poput Chanel kostima, bele košulje i male crne haljine.

Međutim, pored različitih komada odeće koji spadaju uvečite klasike i bezvremene modele, tu su  i razne vrste cipele koje ćemo nositi još dugo, dugo. 

1. Manolo Blahnik - Hangisi cipele

Prvi put ste ih najverovatnije primetili u filmu Seks i grad, kada ih je omiljena nam Carrie nosila na venčanju sa Zverkom. Od tog trenutka, Hangisi cipele su postale jedne od najtraženijih među ženama. Dostupne su u skoro svim bojama, a najprodavanije su baš plave, koje su i prikazane u filmu. Za Hangisi cipele treba da izdvojite oko 850 evra.

2. Valentino - Rockstud

Najviše nošene cipele na svetu su elegantne špicaste cipele sa bodljama, koje je kreirala slavna modna kuća Valentino. Mogu da se kupe u svim bojama, prethodnih sezona kopije legendarnih cipela preplavile su i srpske prodavnice, a originalne koštaju oko 750 evra.

3. Chanel baletanke

Već više od 50 godina, dame se odlučuju za baletanke kada im je potrebna udobna obuća u kojoj će provesti skoro čitav dan na nogama. Chanelov model je baš i poput male crne haljine odavno proslavila Audrey Hepburn, i od tada spadaju u večni par obuće. Iako izgledaju prilično jednostavno koštaju čak 700 evra.

4. Converse - Starke

Definitivno najpopularnije patike na čitavom svetu prvi put su napravljene pre više od 100 godina, pa nije ni čudo što su najprodavanija obuća na svetu. Izgled se nikada nije drastično menjao, od sezone do sezone menja se samo po neki minimalni detalj, uglavnom u vidu boja i dezena, što je dokaz da dobre stvari opstaju večno. Za original starke trebalo bi da izdvojite oko 70 evra.

5. Platnene patike

Od kako su prvi put predstavljene 1960. godine, sasvim obične platnene patike postale su apsolutni hit. Nose se masovno i dan danas, mogu se kupiti i za 1.000 dinara.

6. Birkinstok - Anatomske papuče

Da li ste znali da se najudobnija letnja obuća prodaje još od 1774. godine? Izuzetno se udobne, mnogi proizvođači anatomske obuće prisvojili su ovaj dizajn, ali za one sa potisom slavne modne kuće trebalo bi da izdvojite čak 120 evra.

7. Hunter Wellington- gumene čizme

Čak i čizme koje vas asociraju samo na kišu i bljuzgavicu mogu da budu elegantne! Dokaz za to je par sa potpisom "Hunter Wellington", koji svake jesenje i zimske sezone vlada ulicama svetskih metropola. Prave se još od 1856. godine, a originalne koštaju 105 evra.

8. Martinke

Čizme pod nazivom Doc Martens dizajnirao je nemački lekar Klaus Martins dok je bio na vojnom odsustvu tokom Drugog svetskog rata, jer standardne vojne čizme nisu pružale dovoljno podrške pri povredi skočnog zgloba. Danas se vezuju za ljude koji prefriraju neđto tvrđi zvuk poput punka, rocka i metala. Orginal martinke moguće je kupiti za cenu od oko 90 evra.

9. Christian Louboutin - Salonke Pigalle

Vanvremeske i neosporno seksi, ove salonke su sinonim za večnu eleganciju i nepogrešivi izbor kada želite da ostavite jak utisak. Kultne cipele do skoro su se pravile samo u crnoj i boji kože, a prepoznatljive su po štikli od 12 centimetara i crvenoj boji sa spoljne strane đona. Koštaju 630 evra.

Izvor: Stil.rs