Baselworld ili kako se nekad zvao Basel Fair – Bazelski sajam, najveći je svetski sajam satova i nakita koji se održava u Švajcarskoj (Bazelu), ove godine od 22. do 27. marta.

Ovo je svojevrsni Fashion Week za satove i nakit, na kome izlaže preko 1400 firmi u prostoru od preko 1.5 miliona kvadrata, koji u proseku poseti više od 120.000 gostiju, kao i oko 4.000 novinara koji danonoćno izveštavaju iz švarcarskog grada.

Na bazelskom sajmu izlažu vodeći svetski luksuzni brendovi kao što su Rolex, Omega, TAG Heuer, Patek Philippe, ali i vrhunski jewelry i modni brendovi koji imaju značajan udeo u časovničarskoj industriji.

Među njima najvažniji su svakako Chopard, Hermès, Bulgari, Louis Vuitton, Chanel i Dior. 

(Tri brenda nakita koje Francuskinje obožavaju)

Od modnih, iz godine u godinu najbolje model ima Chanel, koji se trudi maksimalno da dizajn i stil koji je Coco negovala "pretoči" u atraktivne watch komade koji će moći da pariraju na tržištu onima koji se decenijama bave časovničarskim poslom.

Među satovima francuske kuće ističe se linija Premiere, posvećena prvom satu koji je Chanel napravio 1987. godine i koji je inspirisan osmougaonim zatvaračem parfema Chanel no.5 i čuvenim pariskim trgom Vendome.

Pored linije Premiere, ova kolekcija satova osmišljenih ekskluzivno za Baselworld 2019, obuvata i liniju J12 (masivniji modeli za one koji traže fuziju sportskog i luksuznog), zatim prelepa mini linija Mademoiselle Prive koja podrazumeva samo jedan unikatan komad sat-ogrlicu od zlata i dijamanata, optočena od 130 karatnih brilijanata, koja je inspirisana velikom Coco Chanel.

Tu je i svima posebno zanimljiv i stylish set Boy-friend satova koje krasi smeo dizajn osmišljen za žene koje tragaju za modelima koji imaju snažan masculine vajb, kao i Monsier du Chanel, Code Coco i Edition Noire u kojoj dominiraju crni satovi sa jednim rok momentom u dizajnu.  

Pogledajte u nastavku ELLE izbor:

Boy-friend

Code Coco

Edition Noire

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/