U jeku smo sezone čizama kada ozbiljno razmišljamo da postojećim pridodamo neki novi model kojim ćemo u trenu osvežiti svoja zimska izdanja. Jer kada, ako ne sada?! 

Ali kako da znate u koje modele vredi investirati?

Iako mnogi pomisle kako je najbolje da pogledaju koji su to modeli obeležili FW izdanja, mi vas savetujemo da zaobiđete runway report i fokusirate se na street style zvezde i njihove top izbore. Jer ove cure znaju da prepoznaju bestseler modele, i to na prvu.

ELLE je zavirio na pariske ulice i tu pokušao da izdvoji top pet modela čizama za zimsku sezonu. 

Uzane i duboke

Ako tragate za tim ultimate seksi modelom koji će biti statement komad svakog vašeg outfita, to su onda duboke i uzane čizme, sa ili bez pete. Ako već niste fan klasike i crne opcije onda birajte metalizirane po ugledu na najpopularnije čizme Pariza, Chanel model od guščje kože s polunabranom formom i bakarno-zlatnim print reljefom.

Bele

Beo model i ove sezone je u trendu. Šetamo midi i maksi, sa tankom kitten petom ili blok stabilnom štiklom.

Od prevrnute kože

Najdraži model svih Francuskinja i ostalih fashion dama svakako su one od prevrnute kože koje možete da uparite sa mini kariranom suknjom i džemperom za Izabel Marant total look. Elle predlaže one sa tankom štiklom koje će da u trenu da vas transformišu u seksi ELLE girl.

Piton koža

Animal print nije samo okupirao odevne komade već i svet obuće, a tu dominira PITON. Pored Chanela ovaj model italijanske marke Paris Texas ubedljivo su bile najslikanije na nedavno završenom FW izdanju.

Plitke socks na kitten štiklu 

Socks modeli pre dve,tri sezone bili su modni imperativ. Ako ste bili neko u modnom svetu, to je podrazumevalo da imate bar dva para socks čizama - jedne neutralne (crne ili bele) i jedne u jarkoj nijansi, po mogućstvu ili vatrenocrvene ili kobalt plave. Danas ovaj model i dalje je u top 5, s tim da je opstala samo klasična, crna varijanta. Međutim, ovo je model koji ide uz sve - pvc pantalone, jeans, mini suknje, midi pletene haljine, plisirane suknje, bukvalno uz bilo koji outfit, zato smo uvereni da će vrlo brzo dobiti epitet večnog i evergrin modela.          

Priredila: Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/