Razlozi zbog kojih vaše cipele izgledaju jeftino

foto: Imaxtree

Ograničeni budžet ne znači da vaše cipele moraju izgledati jeftino. Štaviše, i za manje novaca možete kupiti par koji će izgledati "skupo", sofisticirano i estetski.

Trik je u tome da znate zbog čega cipele izgledaju jeftino i na šta morate paziti kada krenete u kupovinu elegantnih salonki ili pak čizama primerene cene koje će ići uz razne odevne kombinacije.

1. Previsoka platforma

Što je platforma viša, tocipela izgleda jeftinije. Pogotovo kada je reč o skrivenoj platformi kada cipela više liči na kopito s nabijenom potpeticom. Cipele bez platforme izgledaju elegantnije i sofisticiranije, ali su obično i jako neudobne.

Stoga za udobnost i sofisticiran izgled izaberite cipele s platformom koja je manja od đona cipele ili one s platformom od najviše centimetar i po. U oba slučaja stavite u cipelu jastučić s gelom kod područja prstiju za dodatnu udobnost. 

A post shared by ShoesOf (@shoesofnyc) on Jun 28, 2018 at 3:37pm PDT

2. Preveliki ili premali broj

Nosite li prevelike ili premale cipele, ne samo da će vam stopala izgledati neprivlačno, nego ćete i čudno hodati i imati čudan stav tela. Možete ih probati razgaziti ili staviti umetak da vam ne ispadaju, ali u većini slučajeva cipela i dalje ne stoji dobro. Ako vam veličina cipele od početka ne odgovara, nemojte ih kupovati bez obzira koliko vam se dopadaju.

3. Prekičaste cipele

Čak i skupe cipele mogu izgledati jeftino ako nisu nakićene ili ukrašene na pravi način i sa ukusom. Klasične cipele, čistih linija u omiljenoj boji uvek su bolji izbor od cipela sa puno dodataka. Ukoliko volite animal print, izaberite cipele sa samo jednim, istim printom, a ne cipele sa više različitih printova i boja. UKoliko ste fan svjetlucavog i sjajnog, izaberite metalik kožu.

A post shared by ShoesOf (@shoesofnyc) on Jun 14, 2018 at 5:03pm PDT

4. Ne možete normalno hodati u njima

Nesiguran hod u previsokim potpeticama nikada ne izgleda dobro bez obzira koliko cipele koštaju. Za početak, nekoliko meseci hodajte u cipelama s nižom i stabilnijom potpeticom. Fokusirajte se na držanje tela, jer uspravno držanje jako utiče na način hodanja. Kada se izvježbate da hodate sigurno, postepeno prelazite na tanje i više potpetice.

Na sledećoj stranici pogledajte zbog čega još vaše cipele izgledaju jeftino:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...