Ponovo je aktuelan dodatak ravne platforme na jednom od naših najvažnijih aksesoara.

Činjenica da su udobne, ne poništava to da one predstavljaju modni komad za sebe.

Ovakve sandale i patike poznate su i pod nazivom flatforms. Ukucate li navedeni pojam u internet pretraživač, shvatićete da su za sezonu proleće/leto dizajneri ove godine ponudili pregršt opcija kojima će odgovoriti na vaš upit. 

U kolekcijama brendova visoke mode pronaći ćete sandale sa sportskim čičkom (Prada, Marni) i elastičnom trakom (Clergerie). 

Mnogobrojne su sandale sa kompleksnim aplikacijama, nosive i u večernjim satima, poput onih brenda Marc Jacobs.

Naš favorit dolazi iz francuske modne kuće Chloé: platforma koja je umereno ukrašena nalepljenim gvozdenim dugmićima, idealno će se slagati sa lepršavim letnjim komadima.

Nosite ih ne samo sa laganim odevnim predmetima poput haljina i šortseva, već i uz pantalone - tada ćete izgledati možda i najsofisticiranije.

Budite pažljivi kada sastavljate odevnu kombinaciju koja uključuje ovu ponekad ne tako jednostavnu obuću za stilizovanje. Trebalo bi da vodite računa o silueti, te razmislite koji model ćete nositi uz koju dužinu garderobe. 

Kada je reč  patikama, kreativni direktori svetskih brendova bili su inspirisani i kreirali do sada možda i neviđene forme. Upozoravamo, mnogima se neće dopasti predimenzionirani modeli koji pripadaju trendu "ružnih" patika. Za smelije kombinacije, pomenimo najpre brend Buffalo London koji je lansirao model patika-čizme. Usledio je Gucci koji je dodao glomaznu platformu svojim već poznatim modelima sa logom u prepoznatljivim bojama.

Nešto blaža i bliža klasičnom stilu bila je kuća Alexander McQueen, čiji je model "oversized runner" jedan od najpopularnijih u proteklih nekoliko meseci. Pretežno bele boje, izuzetno su uklopive a efektne.

Tekst: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/