Slično je ovog proleća bilo s puf rukavima, a kako se čini prema modnim editorijalima i ponudi high street brendova, isto se ponavlja i s maramama.

Ovo je jedan od trendova pomoću kojega možete podići svaki autfit, bilo da se radi o najobičnijoj kombinaciji majice i farmerice ili elegantnoj kombinaciji u kojoj će marama biti onaj "posebni" dodatak.

Kako ih nositi?

I dok neke pomisao na nošenje marame možda asocira na bake ili mame koje su ih nekada nosile, drugima će na pamet pasti modne revije Versaćea ili  Hermesova marama koja je simbol statusa. Ali ono što sve najviše zanima je kako ih možete nositi ove sezone. Verujemo da će vam se dopasti činjenica da svaku maramu možete nositi na nekoliko načina, u zavisnosti od materijala i veličine. Ovo su samo neki od njih.

Marama kao gumica za kosu

Uvek pomoću nje možete vezati rep, a najlakše će vam biti ako najpre vežete rep običnom gumicom, a potom omotate maramu, zavežete je i njene vrhove pričvrstite ukosnicama za kosu.

Marama na glavi

Jedan od klasika koji pamtimo još iz filmova Odri Hepbern iz 60-ih je svakako marama na glavi. Možete pomoću nje prekriti glavu u potpunosti i tako u proleće i leto zaštititi teme od štetnog UV zračenja ili je možete vezati oko glave, poput vrpce.

Marama na ruci

Sjajna zamena za rukavicu. Za ovaj trend bolje je koristiti manje marame jer će vam u suprotnom izgledati prevelike na ruci.

Marama na torbici

Jedan trend koji su svoevremeno promovisali brendovi poput Šanela i Hermesa uhvatio je maha i zaživeo je svakako marama na torbici. Bilo da ste je omotali preko cele ručke ili ste je vezali uz rub torbice dok marama leprša, ovo je jedan lagan trik uz pomoću kojeg ćete osvežiti i upotpuniti izgled omiljenog asesoara.

Marama oko vrata

Maramu klasično možete nositi oko vrata i to tako da je vežete na nekoliko načina ili je jednostavno samo stavite oko vrata i pustite da leprša. I dok su se nekada marame nosile najčešće na sakoe i poslovne kombinacije, danas to nije slučaj. One se nose u kombinacijama sa sakoima, majicama s printom, haljinama, pa i kožnim jaknama.

Osim svega navedenog, marame vam mogu poslužiti da podignu svaku vašu jednostavnu kombinaciju.

izvor: Cosmopolitan

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/