#springbag: Torbe koje osvajaju ulice modnih metropola, ali i Beograda

foto: Imaxtree

Da li ste spremni za plastičnu romansu?

Sve je počelo još na debiju Rafa Simonsa za Calvin Klein, kada su njegove pvc kabanice sa kapuljačom, postale skoro omiljen model modne elite.

Još od tada, skoro svi aksesoari dobili su svoje plastične verzije koje su preplavile ulice svih metropola. Rafovu plastičnu modu ispratile su u sferi obuće kuće Chanel, Balmain i Prabal Gurung, dok su se Celine, Valentino i Altuzarra opredelili za transparentne torbe. 

Dok smo tada videli tek u naznaka kakav će to masivan trend biti, danas polako shvatamo da ćemo proživeti jedno "plastično" proleće jer torbe, mantili, pa i cipele imaju tu pvc, najlon, lateks transformaciju. 

Već sada na ulicama modnih metropola, izdvojila su se dva modela.

Prvi koji je lansirala nova omiljena kuća aksesoara STAUD podrazumeva pvc torbu u kojoj je dodatna manja torba od kože. Ovaj model vam daje priliku da neke bitne stvari poput novčanika i telefona držite daleko od očiju, dok sitnice u vidu notesa i make-up proizvoda izložite na videlo svima.

A post shared by S T A U D (@staud.clothing) on Jan 28, 2018 at 1:31pm PST

Drugi model koji je proslavio brend Celine, nalik je transparentnom cegeru koji ima malo duže ručke i mahom određeni natpis ispisan po sredini, bilo da je u pitanju logo brenda ili neki citat. 

Pogledajte u nastavku najupečatljivije modele koje smo videli na ulicama i koji će ne sumnjamo dobiti svoje pristupačnije verzije u low-key i high street brendovima.

A post shared by 꽃등심유니 (@kkot_unee) on Mar 7, 2018 at 12:17am PST

A post shared by Diana (@fashion_viadi) on Mar 4, 2018 at 12:49am PST

A post shared by Diana (@fashion_viadi) on Mar 3, 2018 at 10:59am PST

A post shared by Diana (@fashion_viadi) on Feb 28, 2018 at 2:53pm PST


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...