Sada već uveliko poznata priča o tome kako je mlada Jane Birikin slučajno prosula sadržaj svoje basket bag tačno ispred nogu tadašnjeg čelinika Haremes-a, ušla je u anale modne istorije, ali ne šteti da se prisetimo ove čuvene priče.

Jane Birkin, pevačica, glumica, model - jednostavno jedna od najatraktivnijih i najpoznatijih dama tokom slavnih 60-ih i 70-ih, bila je između ostalog poznata i po svom stilu, ponekad ekstravagntnom. Taj stajling u jednom trenutku počeo je da podrazumeva neizostavni aksesoar koji je nosila svuda sa sobom (na opšti šok javnosti). U pitanju je bila pletena korpa od pruća sa poklopcem.

Smela Jane nosila je ovu korpu umesto tašne.

Ipak, kada se kultna scena u avionu zbila, glumica je čelniku Hermesa dala validno objašnjenje za svoj modni kapric: "Klasične ženske tašne koje mogu da se kupe jednostavno nemaju dovoljno mesta ili su toliko glomazne da mi muku predstavlja da ih nosim"

I tako je nastala čuvena Birkinka, klasična, lepa, praktična, a decenijama kasnije i dalje je ejdna od najtraženijih, ali i najskupljih tašni na tržištu aksesoara.

Međutim, klasična basket bag sa poklopcem uskoro će po svoj prilici takođe doživeti slavu ovakvih razmera.

Kada se pre koju godinu stidljivo pojavila kao zanimljiv i odvažan aksesoar, niko nije ni mogao da sluti u kojoj će meri ovaj trend zaživeti.

Iako su mu mnogi prognozirali kratku povratničku slavu, prognoze su po svoj prilici bile pogrešne.

Ne samo da je basket bag i dalje jedan od ultimativnih detalja za sezonu proleće-leto, već je sada ovaj aksesoar i nadograđen.

A nadogradnja je stigla, ni manje ni više, nego iz Italije.

Stilistkinja Chiara Guicciardi došla je na ideju da basket bag nadogradi krznom, ne bi li ova autentična tašna mogla da se nosi i u predsezoni i očigledno bila još autentičnija! Koliko je ozbiljna u svojoj nameri i veruje u nadogradnju ovog detalja, govori i to što je odmah brendirala svoj dizajan i to pod imenom Bclaire, a mi imamo osećaj da će u pitanju biti pun pogodak!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/