Minimalizam koji osvaja na prvi pogled: Pet skandinavskih dizajnera nakita čiji rad morate da pratite

Foto: Profimedia

Dizajn koji krasi sledeće kreatore odličan je za ljubitelje minimal stila...

Autetnični skandinavski stil jeste sinonim za uređenje enterijera, ali kada se njegove glavne odlike minimalizam i sofisticiranost premeste u modne sfere, dobijamo dragocenu novinu i autentičnost vrednu svake pažnje. 

Na završenoj Nedelji mode u Kopenhagenu krajem februara, predstavili su se značajni danski brendovi kao što su Ganni, Jesper Hovring i HALO, ali poseban trijumf su doživeli dizajneri nakita koji su predstavili svedene tendencije u domenu aksesoare.

Zato smo uradili jedno istraživanje koje je podrazumevalo da pronađemo tvorce interesantnih aksesoara.  

U nastavku pročitajte kojih 5 dizajnera je redefinisalo skandinavski pristup obrade nakita. Iako su različiti, ipak ih odlikuje jednostavnost, ispitivanje mogućnosti materijala, kao i igra formi. 

Annie Berner

Brend je nastao 2016. godine i već sa drugom srebrnom kolekcijom koja su činile talasaste minđuše i pozlađene ogrlice, dizajnerka je doživela veliku uspeh i skrenula pažnju urednika. Njen rad ima i mediteranski prizvuk, ali postoji i veza i sa norveškim dizajnom 60-ih godina: "U dobrim starim danima, nakit je bio smeliji i to je ono što posebno volim", istakla je Annie.  

A post shared by Annie Berner (@annieberner) on Apr 14, 2017 at 8:51am PDT

A post shared by Annie Berner (@annieberner) on Nov 3, 2017 at 8:07am PDT

All Blues

Duo Fredrik Nathorst i Jacob Skragg su tvorci ovog brenda nastalog 2011. godine "bez koncepta, bez novca, bez obrazovanja, bez ičega", ističu dizajneri. Danas prave prefinjeni nakit za dame sa veoma inspirativnim vizuelnim identitetom: "Tržištu je trebalo nešto drugačije, novo. Često nas u komentarima ispod fotografija na Instagram profilu, ljudi pitaju šta je ovo, koji je ovo oblik?" 

A post shared by All Blues (@allbluesofficial) on Jan 19, 2018 at 7:36am PST

A post shared by All Blues (@allbluesofficial) on Dec 2, 2017 at 7:15am PST

Sophie Bille Brahe 

Prošlo je 10 godina od kada je danska dizajnerka Sophie Bille Brahe napravila Croissant de Lune - interesantne mono-minđuše, čija jednostavna linija dijamanata prati liniju uha: "Inspiraciju pronalazim u krajnje privatnim, ličnim pričama."

2013 . godine, dizajnerka je počela da radi i sa biserima, a njen luksuzni i minimalistički nakit je veoma popularan širom sveta. 

Maria Black

Danska kreatorka je postalo poznata po svojim Monocle minđušama koje podsećaju na stilizovani lanac i veoma efektno stoje na ušima. O svom jednostavnom konceptu, Maria kaže: 

"Pomeranje granica koje možete da uradite kada stvarate nakit su neverovatne. Mogućnosti su beskrajne." 

Sara Robertsson

Minđuše u obliku elegantnih mašni i spirala su omiljene među street style influenserima. Švedska dizajnerka je opisala svoj rad kao "organski minimalizam" kombinujući ćiste činije i nežne forme. Inspiraciju je našla u prirodi, a koristi konstrukciju šablona, a ne 3D programe, kako bi stvorila svoje komade. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...