Torbica koja se vezivala oko struka bila je sigurna modna investicija pre 20 godina. Tada su tašnice više bile praktičan detalj, nego fashion yes-yes bez kog nijedna trendseterka nije mogla da funkcioniše. Danas zahvaljujući modnim kućama kao što su Gucci, Zimmermann i Balenciaga, ovaj aksesar je postao stilizovan, retro detalj za kojim žude sve IT devojke. 

Na revijama za proleće/leto 2018. mogli smo da vidimo iz prve ruke da tašnice koje se vezuju oko struka više nisu samo u sportskim varijantama. Napredak u kreairanju ovog detalja ogledao se u eksperimentisanju kako u veličinama, tako i u bojama, dezenima, materijalu i dizajnu.

Nakon pista gde smo mogli da ih vidimo prvi put, torbice su se polako preselile na crveni tepih zahvaljujući slavnim zvezdama, a zatim na ulice velikim metropola. 

Zato definitivno prognoziramo da će ovaj detalj biti glavni u 2018! 

U nastavku pogledajte kako su manekenke, slavne dame i street ikone "prošetale" omiljene mini tašne oko struka.

1. Lekcije sa pista

Ne samo da Gucci predlaže da mini tašnu centrirate na stomaku, već i da igra ulogu kaiša koji će naglasiti struk. Slobodno je kombinujete sa elegantnom bluzom i metalik mini suknjom.  

Foto: Profimedia

S druge strane, Zimmermann predlaže izrazito ženstvene varijante i akcentovanje na stranu, a formula je jasna - lepršava mini haljina+ tašnica. 

Foto: Profimedia

2. Na rame

Bella Hadid je iskoristila ovaj model tašne, ali je nije ponela oko struka ili kukova kako bismo očekivali, već ju je stavila na rame. Uz pantalone na visoki struk i belu majicu, Bella ne pravi grešku kada su trendovi u pitanju. 

Foto: Profimedia

3. Kao chic kaiš

Uz jednu casual varijantu lepa Karlie je izabrala crveni aksesaor koji je uparila sa farmericama. 

Foto: Profimedia

4. Na grudima 

U crno-belom kombinezonu, Kendall Jenner je ponela ovaj model tašnice ali je stavila na grudi - tako da kaiš ide oko vrata, a završava se ispod pazuha. 

Foto: Profimedia

Na sledećoj strani pogledajte najbolja street izdanja u kojima je centar pažnje bila ova tašnica:

PageBreak

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/