Kupovina novih salonki ili sandala s visokom potpeticom uvek je svojevrsni rizik.

Kada ih isprobavamo u prodavnici, šepurimo se u njima pred ogledalom i divimo se tome kako nam noge u njima izgledaju fantastično, nove nam se cipele u prvi mah mogu učiniti kao obuća koja nas neće preterano namučiti.

Pritom, ako smo upecali par koji nam se zaista izuzetno dopada, moguće je i da nas podsvest malo zavara pa same sebe uveravamo kako ćemo ih nositi svaki dan bez problema, bilo gde. 

No, verovatno nema žene koja se tu i tamo nije prevarila pri kupovine cipela s visokim potpeticama.

Ono što se u prodavnici činilo fantastično udobnim, čim ih obujemo sa namermo da ih nosimo u svakodnevnim uvetima pretvori se u pravu spravu za mučenje namenjenu da stisne do srži svaku košćicu u našim nežnim stopalima.

Lepe cipele odednom postaju predmet mržnje, koje praktično nakon prvog nošenja bacamo u najtamniji kutak ormana i žalimo za potrošenim novcem.

foto: Instagram/louboutinworld

Naravno, nećemo reći kako je nemoguće prevariti se i sa ravnim cipelama, no šanse da kupimo cipele s potpeticama u kojima ćemo moći jedva preći (eventualno) razdaljinu između spavaće sobe i kupatila - mnogo su veće.

Želite li svesti broj pogrešnih kupovina na minimum, postoji trik koji bi vas mogao spasiti i poprilično je jednostavan! 

Zato sledeći put kada odlučite otići u kupovinu cipela, sa sobom ponesite lenjir.

Naime, cipele koje između početka gazišta i potpetice imaju više od 3 centimetra biće mnogo udobnije za hodanje od onih koje imaju manje od 3 centimetra.

Što je udaljenost između pete i početka gazišta veća, to će cipele biti stabilnije. 

Naime, štikle koje imaju spomenutu udaljenost, od na primer 2.5, centimetra stavljaju prevelik pritisak na prednji dio cipele zbog čega će hodanje u njima biti izuzetno nestabilno, na posletku i vrlo neudobno. 

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/