U pitanju je čuveni model sa nitnama, za koji biste verovatno pomislili da se ponajviše možda uklapa u stil devojke koja preferira rock glam fazon, ali upravo to i jesete caka sa ovim predivnim cipelama. Mogu da se nose u najrazličitijim izdanjima.

S toga je logično što je jedan ovakav par večan.  

Iako se iz sezone u sezonu smenjuju, neki komadi večno ostaju u trendu, poput Chanel kostima, bele košulje, male crne haljine i crnih ili crvenih salonki na visoku štiklu.

Ovo pravilo međutim važi i za određene modele obuđe, koji su s obzirom na godine popularnosti i broj prodanosti, sada već upisali u modnu istoriju i važe za kultne.

1. Manolo Blahnik - Hangisi cipele

Prvi put ste ih sigurno videli u filmu Seks i grad, kada ih je omiljena nam Carrie Bradshaw nosila na venčanju sa Zverkom. Još od tada, Hangisi cipele su omiljene među ženama. Dostupne su u skoro svim bojama, a najprodavanije su baš plave, koje su i prikazane u filmu. Za Hangisi cipele treba da izdvojite oko 850 evra.

2. Valentino - Rockstud

Najviše nošene cipele na svetu su elegantne špicaste štikle sa nitnama, koje je kreirala čuvena modna kuća Valentino. Mogu da se kupe u svim bojama, ali i u kombinacijama materijala. Prethodnih sezona kopije ovih legendarnih cipela preplavile su i srpske prodavnice, a originalne koštaju oko 750 evra.

3. Chanel baletanke

Već više od 50 godina, dame se odlučuju za baletanke kada im je potrebna udobna obuća u kojoj će provesti skoro čitav dan na nogama. One najpoznatije dizajnerske dolaze iz modne kuće Chanel. Cena im je čak 700 evra.

4. Converse - Starke

Definitivno najpopularnije patike na celom svetu prvi put su napravljene pre više od 100 godina, pa nije ni čudo što su najprodavanije patike na svetu. Izgled se nikada nije drastično menjao, od sezone do sezone menja se samo po neki minimalni detalj, što je dokaz da dobre stvari opstaju večno. Za original starke trebalo bi da izdvojite oko 70 evra.

PageBreak

5. Platnene patike

Od kako su prvi put predstavljene 1960. godine, sasvim obične platnene patike postale su apsolutni hit. Nose se masovno i dan danas, a izgled im se promenio jedino u odnosu na boje i eventualne detalje ili print. Mogu se kupiti i za čitavih 1.000 dinara.

6. Birkinstock - Anatomske papuče

Da li ste znali da se najudobnija letnja obuća prodaje još od 1774. godine? Izuzetno se udobne, a mnogi proizvođači anatomske obuće prisvojili su ovaj dizajn. Međutim, za one sa potisom slavne modne kuće trebalo bi da izdvojite čak 120 evra.

7. Hunter - gumene čizme

Čak i čizme koje vas asociraju samo na kišu i bljuzgavicu mogu da budu elegantne! Dokaz za to je par sa potpisom "Hunter", koje svake jesenje i zimske sezone zavladaju ulicama svetskih metropola. Nose ih poznate dame, a od pre nekoliko godina mogu se videti i na ulicama naše zemlje. Prave se još od 1856. godine, a originalne koštaju 105 evra.

8. Martinke

Čizme pod nazivom Dr. Martens dizajnirao je nemački lekar Klaus Martins dok je bio na vojnom odsustvu tokom Drugog svetskog rata, jer standardne vojne čizme nisu pružale dovoljno podrške pri povredi skočnog zgloba. Danas se vezuju za ljude koji tvrđi zvuk, a cena orginal martinki je oko 90 evra.

9.  Christian Louboutin- Salonke Pigalle

Vanvremeske i neosporno seksi, ove salonke su sinonim za večnu eleganciju i nepogrešivi izbor kada želite da ostavite jak utisak. Kultne cipele do skoro su se pravile samo u crnoj i boji kože, a prepoznatljive su po štikli od 12 centimetara i crvenoj boji sa unutrašnje strane. Koštaju 630 evra.

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/