Gotovo je nemoguće izabrati najbolje cipele iz 2016. godine, ili čak favorite, pa umesto toga mi ćemo nabrojati 15 pari koje su osvojile piste tokom odlazeće godine.

Od Vetements dubokih čizama koje izgledaju kao pantalone, do Dior cipela sa ukrasnom trakom, najnezaboravnije cipele ove godine obeležili su upečatljivi detalji, poput kaiščića, pačvorka i pertli. 

I dalje, ne možemo da ignorišemo neodoljive klasične crnih salonki viđene na reviji Diora i Loewea. 

U nastavku pogledajte 15 nezaboravnih modela koje su obeležile 2016. godinu.

Louis Vuitton

Louis Vuitton visoke čizme na pertlanje, sa pertlama u kontrastnoj boji brzo su postale jedne od najpopularnijih cipela u 2016. Od pojavljivanja ovog modela na Nicolas Ghesquièrevoj reviji, gotovo svaka poznata ličnost ih je nosila- zapravo, Jennifer Connelly, Michelle Williams, Alicia Vikander i Selena Gomez su se pojavile u njima na istom događaju - Met Gali. Poruka je jasna: udobne čizme su uvek dobar izbor. 

Saint Laurent

U svojoj debitantskoj kolekciji Anthony Vaccarello predstavio nam je fantastične modele aksesoara, i zanimljiva poigravanja sa kultnim YSL logom. Nikako ne možemo da zaboravimo crne salonke sa tankim kaiščićem, i neverovatnom štikom sastavljenom od monograma brenda. 

Vetements

Vetementsova saradnja sa Manolo Blahnikom rezultirala je nastankom dubokih čizama koje sežu do kuka, a izrađene su od finog satena u jarkim bojama. Ovaj model, koji podseća na pantalone, postao je veoma brzo jedan od vodećih trendova. 

Marc Jacobs

U 2016. godini niko nije “prigrlio” trend platformi više od Marc Jacobsa. Njegova jesenja revija je bila u potpunosti obeležena glomaznim i predimenzoniranim čizmama u crnoj i jorgovan boji, dok je proleće 2017. najupečatljiviji pačvork stil, savršen za večernje zabave i žurke.

Dior

Za razliku od Jacobsa, Maria Grazia Chiuri se opredelila za damski stil, koji nam je prikazala na svojoj debitantskoj reviji za Dior. Reč je o neobičnim salonkama, koje poseduju nižu potpeticu i ukrasnom trakom sa J’Adior natpisom. Ove elegantne mules papuče su nam donele dašak svežine. 

Balenciaga

Čizme sa kockastom i visokom petom smo videli na još jednoj debitantskoj reviji, i to Demne Gvasalie za Balenciagu. One su možda ostale u senci crvene perjane jakne (koja je ostavila najveći utisak) ali budite sigurni da su ove čizme jedne od najprodavanijih u 2016. godini. 

PageBreak

Céline

Nazad u 2011. godini Helena Bonhem Carter je bila ocenjena kao najgore obučena, od strane nekih portala, zbog nošenja različitih cipela na dodeli Golden Globes nagrada. Malo kasnije, Phoebe Philo je postavila taj trend, kada nam je na reviji za proleće 2017, prikazala isti model čizama- u dve boje. 

Dries Van Noten

Dries Van Noten kratke čizme, iz jesenje kolekcije za 2016, poseduju neobičnu štiklu zaobljenog oblika i upravo zbog toga postale su zvezda sezone. U kombinaciji različitih boja i tekstura, neke sa ukrasnim biserima, ove čizmice su osvojile radnje širom sveta.

Versace

Za jesen 2016, Donatella Versace spremila je moćnu kolekciju, namenjenu upravo takvim ženama. I šta bi one volele da imaju na svojim nogama? Prema italijanskoj dizajnerki, to su niske kitten salonke. 

Chanel

Jahaće čizme ne dobijaju puno pažnje na revijama, zbog čega je možda Karl Lagerfeld izabrao jednostavan stil u svojoj kolekciji za jesen 2016. Sa ukrasnim pertlanjem na zglobu i Chanel logom na prednjem delu cipele, ove čizmice su učinile da haljinama s volenima, lepršave suknje na reviji izgledaju još raskošnije. 

Christopher Kane

Christopher Kane u svojoj koekciji za proleće 2017. nam je predstavio popularne crocs papuče sa ukrasnim detaljima. Da li će one biti zaista nošene na ulicama? Videćemo.

Loewe

Jonathan Anderson voli funky stil obuće, ali Loewe kolekcija za jesen 2016. bila je u velikoj meri drugačija, a to dokazuju i ove prelepe salonke sa zlatnim detaljima. Posebno nam se sviđaju u kombinaciji sa crnim tankim čarapama.

Gucci

Gucci je takođe je na svojoj Resort 2017. reviji prikazao neverovatne patike koje poseduju visoku platformu, ukrašenu prugicama u duginim bojama. Nakon revije, svi modeli i poznate ličnosti su na svojim društvenim mrežama postavljali fotografije ovih patika. 

Prada

Ako neko može da predstavi sportske čizme (za hiking) da izgledaju seksi, to je Miuccia Prada. Sa ravnom petom i klasičnim šarenim pertlama, ovaj model je dokazao da cipele za sva godišnja doba mogu da izgledaju odlično, baš kao stiletto štikle.

Hood By Air

Najnezaboravnije cipele godine su svakako one koje nam je prikazao Hood By Air, klasične kaubojke koje poseduju produžetak , kao da se radi o prednjoj stani čizama. Možda nisu imale uspeh u prodaji, ali su zapravo ostaće u našim mislima zauvek.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/