15 nezaboravnih dizajnerskih cipela koje su obeležile 2016. godinu

Foto: Profimedia

Predstavljamo vam najefektnije dizajnerske modele iz godine za nama....

Gotovo je nemoguće izabrati najbolje cipele iz 2016. godine, ili čak favorite, pa umesto toga mi ćemo nabrojati 15 pari koje su osvojile piste tokom odlazeće godine.

Od Vetements dubokih čizama koje izgledaju kao pantalone, do Dior cipela sa ukrasnom trakom, najnezaboravnije cipele ove godine obeležili su upečatljivi detalji, poput kaiščića, pačvorka i pertli. 

I dalje, ne možemo da ignorišemo neodoljive klasične crnih salonki viđene na reviji Diora i Loewea. 

U nastavku pogledajte 15 nezaboravnih modela koje su obeležile 2016. godinu.

Louis Vuitton

Louis Vuitton visoke čizme na pertlanje, sa pertlama u kontrastnoj boji brzo su postale jedne od najpopularnijih cipela u 2016. Od pojavljivanja ovog modela na Nicolas Ghesquièrevoj reviji, gotovo svaka poznata ličnost ih je nosila- zapravo, Jennifer Connelly, Michelle Williams, Alicia Vikander i Selena Gomez su se pojavile u njima na istom događaju - Met Gali. Poruka je jasna: udobne čizme su uvek dobar izbor. 

Saint Laurent

U svojoj debitantskoj kolekciji Anthony Vaccarello predstavio nam je fantastične modele aksesoara, i zanimljiva poigravanja sa kultnim YSL logom. Nikako ne možemo da zaboravimo crne salonke sa tankim kaiščićem, i neverovatnom štikom sastavljenom od monograma brenda. 

Vetements

Vetementsova saradnja sa Manolo Blahnikom rezultirala je nastankom dubokih čizama koje sežu do kuka, a izrađene su od finog satena u jarkim bojama. Ovaj model, koji podseća na pantalone, postao je veoma brzo jedan od vodećih trendova. 

Marc Jacobs

U 2016. godini niko nije “prigrlio” trend platformi više od Marc Jacobsa. Njegova jesenja revija je bila u potpunosti obeležena glomaznim i predimenzoniranim čizmama u crnoj i jorgovan boji, dok je proleće 2017. najupečatljiviji pačvork stil, savršen za večernje zabave i žurke.

Dior

Za razliku od Jacobsa, Maria Grazia Chiuri se opredelila za damski stil, koji nam je prikazala na svojoj debitantskoj reviji za Dior. Reč je o neobičnim salonkama, koje poseduju nižu potpeticu i ukrasnom trakom sa J’Adior natpisom. Ove elegantne mules papuče su nam donele dašak svežine. 

Balenciaga

Čizme sa kockastom i visokom petom smo videli na još jednoj debitantskoj reviji, i to Demne Gvasalie za Balenciagu. One su možda ostale u senci crvene perjane jakne (koja je ostavila najveći utisak) ali budite sigurni da su ove čizme jedne od najprodavanijih u 2016. godini. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...