Kroz najuspešnije filmske, muzičke i televizijske projekte imali smo priliku da vidimo najlepše jednodelne i bikini kupaće kostime koji su obeležili vreme iza nas.

Ključa stvar je što oni sadrže dozu klasike, ali i retro mode, te bismo im se uvek rado vratili i poneli neki od najupečatjivijih kostima kroz istoriju...

Bilo da volite sportske modele koji se fokusiraju na udobnost, ili šik surferske modele koji sadrže neobične detalje, sigurni smo da ćete se oduševiti sledećim kultnim modelima...

Kate Bosworth u filmu Blue Crush 

Vraćajući se nazad u 2002. godinu i sam početak karijere Kate Bosworth, zadržavamo se na filmu Blue Crush, koje su obeležile scene sa kalifornijskih plaža. Sigurno se sećate majice sa aplikacijom ajkulinih zuba, billabonga ali i fantastičnog surfa koji nam je pokazala Kate. Posebno nam se sviđa momenat sportskog donjeg dela bikinija u kombinaciji sa kul, pamučnom majicom. 

Grace Kelly u filmu To Catch A Thief (1955)

Ovaj apsolutno ultimativni šik look koji nam je pokazala Grace na plaži, zasniva se  na aksesoarima. Velike mačkaste naočari, svilena marama od šifona, i torba od rafije se ondose na vintidž look- stilski trik koji možemo da ukrademo od nje. 

Ursula Andress u Dr. No (1962)

Moramo da se složimo da je ovo najpoznatiji bikini momenat u filmskoj istoriji. Švedski seks simbol, Ursula Andress je ponela fantastičan beli bikini sa efektnim kaišom koji obuhvata njene kukove- i oduševila ceo svet. Sa njenim manekenskim izgledom, sportskom građom, ona predstavlja jednu od idalje omiljenih Bond devojaka. 

Keira Knightley u Atonement (2007)

Keira je ponela jednostavan klasični jednodelni kostim i kapu, koji su mnogi uporedili sa labudom, u filmu Atonement iz 2007. godine. Ako ste član škole plivanja, ili jednostavno obožavalac retro mode, ovaj kupaći kostim  će vas sigurno oduševiti. 

Halle Berry u Die Another Day (2002)

Druga Bond ova devojka je u filmu Die Another Day ponela gotovo identičan bikini kao Ursula Andress, skoro 40 godina nakon nje. Jednostavni Eres bikini u narandžastoj boji, sa belim kaišom je savršeno stajao glumiciHalle Berry.

Brigitte Bardot u Kanu (1953)

Ova prelepa serija fotografija mlade Brigitte Bardot na plaži tokom Kanskog filmskog festivala, 1953. godine, je uspeo  francusku glumicu da pretvori u pravu morsku sirenu. Osamnaestogodišnja Brigitte na setu nosi cvetni bikini, dok fotografima pozira na plaži, čime je izazvala pažnju u svetu i uspela da popularizuje dvodelni kupaći kostim. 

PageBreak

Bo Derek u 10 (1979)

Nakon Bo Derek poznate scene džogiranja na plaži, žene širom sveta su žele ove zanosne pletenice. Jednodelni kostim, boje karamela je takođe pokrenuop trend, koji se odnosio na prirodnu boju mesa- što je veoma popularno i danas. 

Marilyn Monroe (1950. godine)

Ovaj set fotografija na kojima glumica nosi neobičan bikini sa tufnama i karnerima pokazuje svu seksipilnost koju je ona posedovala. Sa perfektno isfeniranom kosom, klasičnim make-up lookom, Marilyn je postavila standard kada je u pitanju savršen look za plažu.

Foto: Instagram / echoesofretro

Elizabeth Taylor u Suddenly, Last Summer (1959)

Liz nas podseća tačno zašto se ona smatra jednom od najprirodnijih lepotica koje je svet imao priliku da vidi. Predstavljajući pravi glam  look pedesetih, ona je na plaži ponela off the shoulder jednodelni kupaći kostim, sa prorezom koji krasi dekolte. 

Raquel Welch u One Million Years B.C. (1966)

Raquel je u ovom filmu fantastike igrala ulogu Loane, ženu iz pećine koja je okružena dinosaurusima. Ova glumica je nakon velikog uspehga filma preko noći postala velika zvezda, a u tome joj je u mnogome pomogla scena u krznenom bikiniju, kada je pokazala svoju zanosnu figuru. 

Gwyneth Paltrow u The Talented Mr Ripley (1999)

Verovali ne, ovaj film i dalje izaziva dosta reakcija i komentara., a posebno se prepričava Gwyneth vintidž bikini neobičnog dezena, koji nam se sve više vraća u modu. 

Farrah Fawcett (1976)

Ovaj crveni jednodelni kupaći kostim je odgovoran za progresivan rast Farrah karijere. Ova američka lepotica je fotografisana za TV seriju  Charlie's Angels, a njena popularnost je izazvala inspiraciju za mnoge beach babes koje su krasile ekrane, poput Pamele Anderson u Baywatchu.

Destiny's Child, Survivor (2001)

Znate li ko na najbolji način predstavlja jungle šik? Beyonce, odnosno članice benda Destiny's Child. Osim Queen B, Kelly i Michelle su nam predstavile pravi look ratnica i moramo da priznamo, niko to nije do sada uradio bolje od njih.

Foto: Instagram / therealmichlle

Pamela Anderson u Baywatch (1993)

Pamela je u seriji Baywatch ponela jednodelni, veoma izrezani kupaći kostim koji je nosila kao deo spasilačke uniforme na plaži. Upravo ovaj bikini, i pomenuta serija su je svrstali u red pravih seks simbola.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija