Svake sezone u svetu mode se izdvoji bar jedan IT odevni komad ili aksesoar koji fashion dame obožavaju.

Obično su blogerke te prve dame koje ga hrabro ponesu i veoma brzo proslave. A, ni ove godine situacija nije drugačija....

Jedna od najpopularnijih Italijanki i najuticajnija modna blogerka, Chiara Ferragni to dokazuje svojim izborom aksesoara koji, odmah da napomenemo, mogu nositi isključivo hrabre dame koje obožavaju modu i eksperimente. 

Naime, njen izbor za leto su savršene Alexander Wang Amelia papuče odlične siluete, ali pomalo nezgrapnog oblika, sa efektnim metalnim okruglim detaljima. Upravo ovaj model je pravi predstavnik "grunge" mode.

One svakoj kombinaciji daju notu urbanog gradskog chica, te su odličan izbor za sve prilike kada treba da izgledate stylish, ali i kežual.

Baš zato su veoma upečatljive i savršeno se kombinuju sa svim komadima, Chiara ih rado bira i nosi u gotovo svim prilikama. 

Foto: Instagram / chiaraferragni

Ipak, ona nije jedina zaljubljenica u Amelia papuče. I druge poznate fashion dame su ih brzo spazile i uvrstile u svoju kolekciju aksesoara....

Prva od njih je Behati Prinsloo koja je već prve dane juna iskoristila za šetnju, ali i pokazivanje ovih neobičnih lepotica. Ona dokazuje da svilena, nežna maksi haljina sa nešto grubljim Alexander Wang papučama može da izgleda sjajno!

Foto: Profimedia

Chiarina koleginica, blogerka i modna direktorka na sajtu The you way, Pernille Teisbaek takođe bira ovaj model papuča za leto. Ona ih kombinuje sa basic komadima, poput denim šortsa i majice, zajedno sa čarapama na pruge....

Foto: Instagram / pernilleteisbaek

Poznata manekenka Lily Aldridge je još jedna IT dama koja nije mogla da odoli šarmantnim Amelia ravnim papučama, sa metalnim krugovima. Ona voli da ih kombinuje sa basic komadima, te da sav fokus usmeri ka njima. 

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija