Dama zauvek

Koliko god se trendovi pomerali i primicali granici androginosti, koliko god velike luksuzne modne kuće (uspešno) flertovale sa granždom i pankom, jedna stvar uspešno odoleva svim stilskim promenama...

Damski šešir! Ovo je jedini aksesoar koji u sekundi može da „pripitomi“ svaku odevnu kombinaciju. Čak i ako niste baš predstavnica devojačkog oblačenja, u redu je da posedujete bar jedan. Za dane kad se osećate nežno i ženstveno, uživajte u pogledima i nemojte da se čudite ako džentlmeni počnu da vam otvaraju vrata. 

foto: Blair Eadie / Instagram

Umesto stajlinga

Koliko veliko je zaista preveliko? Ma zaboravite na ovo pitanje! Obični standardi ne važe kada je reč o šeširima. Obod može biti širok, onoliko koliko želite. Vodite se sledećom računicom: što veći obim, to veća misterija.

Malo istinskog old school glamura ovog leta? Što da ne! U ovom slučaju u stavu je sve, ispravite ramena, glavu gore, neka vam se vide samo usne... Bićete najupadljiviji na plaži, ali bez panike, uživajte u toj ulozi, mislite na luksuz Azurne obale, a manje se pitajte da li zapravo ličite na pečurku. I ne, ne ličite. 

foto: lusttforlife / Instagram

Gradski safari

Iako su tada zicer rešenje, šeširi nisu rezervisani samo za putovanja. Kad god vam je potrebno malo uzbuđenja i zabave u sopstvenom gradu, stavite jedan i pretvarajte se da ste pošli na safari na asfaltu.

Birajte čvršće modele, pomalo nalik na kaubojske, a umesto slame, opredelite se za kožu, ili imitaciju kože. Uparite sa omiljenom bomber jaknom, ili laganom letnjom haljinom i pođite u lov. Pa šta ako vaš lov podrazumeva samo odlazak u supermarket? To niko ne mora da zna, samo kicoški nakrivite svoj šešir i niko neće smeti ništa da vas pita.

foto: Chiara Ferragni / Instagram

Sa porukom

Dosta vam je pomešanih signala? Nekada biste svoja osećanja najradije napisale na čelu? Pa niste daleko... Dizajneri razumeju sve naše želje pa su pripremili omiljeni letnji aksesoar sve sa porukama.

Natuknete šešir na glavu, dok je na njemu krasnopisom ispisano: so busy, out of office, salty hair... Idealno da odstrani sve nasrtljive strance iz vašeg života.  Toliko genijalno, da se pitamo kako se i sami nismo toga setili?!

foto: lateafternoon / Instagram

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija