Sunčane naočare definitivno spadaju u omiljeni letnji aksesoar svih trendsetera. Bez obzira na model, one mogu da se stilizuju sa svakom kombinacijom, transformišu izgled za malo ili mnogo novca, zaštite vaše oči od štetnog uv zračenja, a takođe i prikriju podočnjake nakon neprospavane noći! 

Naš predlog: birajte jedne klasične neutralnog kolorita, kakve većina nas i poseduje i jedne koje ostavljaju utisak, a pre svega se slažu sa vašim oblikom lica.

Pre no što krenete u potragu za novim parom, imajte na umu da je prilikom odabira važna i boja vaše puti, kao i boja kose. Mi ćemo vam pomoći sa listom vodećih modela sezone i korisnim savetima koji idu uz njih.

Ni ovog leta ne možemo izbeći sunčane naočare mačkastog oblika, koje će reklo bi se ove sezone biti zastupljene koliko i šezdesetim kada su prvi put pojavile. Da biste zaobišli masovni trend, istaknite se odabirom modela jarkih boja.

foto: Dolce Gabbana, net-a-porter.com

Kada su u pitanju jarke boje, ovom modelu ne možemo da odolimo. Ukoliko želite savršen letnji detalj, onda su to svako naočare u vrišteće plavim tonovima, koji se odlično slažu sa preplanulom puti i belom odevnom kombinacijom.

foto: Le Specs, net-a-porter.com

Najveći comeback ove sezone ipak imaju modeli sa potpuno kružnim oblikom, koji odlično pristaju osobama srcolikog lica. Ono što kod ovog modela posebno volimo to je trenutni šik efekat koji automatski daju izgledu.

foto: Miu Miu, net-a-porter.com

PageBreak

Klasične rej-banke odlično pristaju osobama ovalnog lica, dok se oblik koji naginje retro izgledu odlično uklapa u nešto formalnija izdanja koja podrazumevaju košulju i stileto štikle.

foto: Ray Ban, net-a-porter.com

Avijatorke nikako ne silaze sa liste trendi modela, a i ovog leta dominiraju one jarkih metalik nijansi, ipak jedna boja se ističe ove sezone a to je rose quartz i svi njeni varijateti.

foto: Victoria Beckham, net-a-porter.com

Nešto drugačija varijanta mačkastog oblika i nezaobilazni animal print, za potpuni efekat nosite ih sa jednostavnim autfitom i jednobojnom kombinacijom.

foto: Illesteva, net-a-porter.com

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija